Participació ciutadana - Sant Andreu de Llavaneres

Notícies
Els interessats i interessades alimentaran els gats o bé ajudaran a capturar-los per tal de portar-los al veterinari

L'Associació ADALL (Associació d'Ajuda a la Defensa d'Animals de Llavaneres), amb el suport de la Regidoria de Participació Ciutadana, busca voluntaris per alimentar, portar a esterilitzar i proporcionar atenció veterinària als centenars de gats que hi ha als carrers del municipi.

A Llavaneres hi ha 27 colònies de gats, amb un total de 270 exemplars aproximadament. A aquesta xifra se li ha d'afegir nous grups de gats ferals incontrolats que van apareixent i un constat degoteig de gats domèstics que són abandonats. ADALL s'ocupa d’alimentar-los, portar-los a esterilitzar i proporcionar-los atenció veterinària. Tot i això, la feina que representa tenir cura de totes les incidències que van sortint supera la capacitat d’actuació de l’Associació. Per aquest motiu, ADALL necessita més persones que vulguin ajudar aquests gats, ja sigui per alimentar alguna colònia (1 hora cada 2-3 dies) o bé per donar un cop de mà en la captura i alliberament dels gats (caldria disposar de vehicle i tenir certa disponibilitat).

Des de la Regidoria de Salut Pública, juntament amb ADALL, també s’està estudiant la possibilitat de treballar, en el curs vinent, la conscienciació ciutadana com a eina per resoldre aquesta situació. Es tractaria de dur a terme una tasca de conscienciació sobre la tinença d’animals entre diferents col·lectius de la població.

Més informació d’ADALL a www.entitatsllavaneres.cat/adall

gats