Participació ciutadana - Sant Andreu de Llavaneres

Notícies
Els veïns i veïnes seleccionats en el sorteig públic ja poden proposar accions que seran finançades pel pressupost municipal 2019, amb un import màxim de 100.000 euros. Després de les fases de deliberació, es farà una primera selecció de les propostes del 24 d'octubre al 13 de novembre a través del portal ajllavaneres.cat/pressupostparticipatiu19.

La sala de plens va acollir la sessió d'obertura del Pressupost Participatiu 2019, que servirà per escollir 100.000 euros del pressupost d'inversions del proper any. L’alcalde, Nani Mora, i el regidor de Participació Ciutadana, Albert Sala, van donar el tret de sortida al procés tot fent balanç del de l’any passat i agraïnt la implicació ciutadana.

Fins al 4 d’octubre les 400 persones seleccionades en el sorteig públic per impulsar el procés podran fer aportacions d’idees al web de participació ciutadana. Els tècnics municipals recolliran i avaluaran les propostes, i les que siguin efectivament projectes d’inversió i siguin viables se sotmetran a votació del 24 d’octubre al 10 de novembre per a una primera selecció.

L’alcalde de Llavaneres, Nani Mora, ha explicat que «l’èxit dels anteriors processos ens fa estar molt il·lusionats en aquest que encetem. El nostre compromís en la participació ciutadana és ferm i volem que els veïns i veïnes s’impliquin cada cop més en les decisions importants sobre la vila».

El calendari del procés participatiu és el següent:

Pluja d’idees. Del 27 de setembre al 4 d'octubre: Presentant fins a cinc propostes per millorar la vila. Cal tenir en compte els criteris establerts i sobretot que siguin inversions i no despesa corrent.
Filtratge de propostes. Del 5 al 23 d'octubre: Els tècnics municipals classificaran les propostes viables i no viables i realitzaran una primera valoració tècnica.
Votació. Del 24 d'octubre al 13 de novembre: De les propostes realitzades els ciutadans escollits podran donar suport a aquelles que creguin que s'haurien de portar a terme. Cada ciutadà/na disposarà de cinc suports. Les vint propostes que hagin obtingut més suports passaran a la següent fase de valoració.
Priorització. Del 14 al 28 de novembre: Preseleccionades les propostes finalistes per part de la ciutadania i valorades econòmicament per part de l'Ajuntament, els membres de l´equip de treball podran decidir, sobre un total de 20 propostes, quines són les que consideren que s'han d'incorporar al Pressupost municipal de l'any 2019. Es podran escollir tantes propostes com es vulgui, sempre i quan la suma dels seus imports no superi el 100.000 d'euros.

Presentació Pressupost Participatiu 2019