Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Visito Llavaneres Documents

Ingredients (per a una cassola de terra amb 35 pomes):

35 pomes tipus Camosa
1 kg de carn magra de porc
150 gr de melindros
1 branca de canyella
300 gr de llard de porc
La pela d'una llimona
1 paquet de xocolata de vainilla de 150 gr

Elaboració:

Es rosteix la carn i es pica. Es lliga amb una mica de farina i llet. Es pelen les pomes i es buiden per la part de sota. S'omplen les pomes, es passen per una mica d'ou i es fregeix el tap perquè no li caigui el farcit, es col·loquen les pomes a la cassola amb el tap de cap per amunt.
A la cassola se li afegeix el llard, oli de rostir la carn, la canyella, la pell de la llimona i aigua fins a cobrir les pomes i salar.
Les pomes han d'estar bastant premudes perquè quan comencen a bullir es poden tombar. Quan bullen, cal afegir-hi els melindros esmicolats i deixar-ho bullir una hora.
Heu de treure una mica d'aigua de la cassola i posar-la en un pot. Afegiu-hi una mica més d'aigua i poseu-hi la xocolata, desfeu-la i tireu-la per sobre de cadascuna de les pomes.
S'han de coure a foc molt lent. Quan estiguin mig cuites, tireu el sucre per sobre com si saléssim. Quan estiguin gairebé cuites afegir la picada d'ametlles vigilant que no s'enganxin.
Temps de cocció: de 7 a 8 hores aproximadament. Com més couen més condensades queden i més bones són. Procureu que no s'enganxin remenant sempre la cassola sense tocar les pomes i, si s'enganxessin, canvieu-les de cassola.
El truc: Les pomes es poden coure amb pell o sense però sense pell queden més bones.

BON PROFIT!

Recepta elaborada per Rosa Ma Munné Ibern