Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Cultura i Festes Notícies

Del 19 al 22 de juliol se celebrarà la festa gran de Llavaneres farcida de música, cultura popular, activitats per a tota la família i la novetat dels Llavarràpids. Consulteu els actes d'agenda.

La Festa Major de La Minerva tindrà lloc del 19 al 22 de juliol i posarà Llavaneres cap per avall amb desenes d’activitats lúdiques, esportives, culturals i festives per a totes les edats. Com cada any, la programació dona protagonisme a la música i la cultura popular tradicional, malgrat que enguany hi ha la novetat de la baixada d'andròmines que donarà un punt esbojarrat a la festa.

El regidor de Cultura i Festes, Xavier Noms, ha explicat que «enguany també ens fa especial il·lusió anunciar la presència de noms com Carme Ruscalleda, Pau Riba o Santi Arisa i Kitflus Mas, que donaran, sens dubte, valor afegit a una programació que ve de lluny i que, mica en mica, vol anar més lluny encara».

La famosa cuinera maresmenca Carme Ruscalleda donarà el tret de sortida a La Minerva pronunciant el pregó el 19 de juliol a les 20.30h a la plaça de la Vila. Pel que fa al reconegut cantautor Pau Riba actuarà amb l'Orchestra Fireluche en el marc del festival Poesia i+, a Can Caralt el 6 de juliol. Per últim, els músics Santi Arisa i Josep Kitflus Mas actuaran amb el grup Jazz Lakatans als jardins de Can Caralt el 16 d’agost.

Música per a tots els gustos

El divendres 19 hi haurà la nova edició de les Llabarraques, la festa jove del parc de Ca l'Alfaro, a partir de les 22h. Enguany hi haurà les actuacions d'Ital Sound, Pachawa Sound, La Sra. Tomasa i els dj Waisbord Brothers i Surda. La nit següent el mateix espai viurà una festa que recuperarà els grans èxits musicals del final del segle passat i inicis de l'actual amb l’espectacle que proposa Hotel Cochambre.

El diumenge 21 de juliol hi haurà el concert i el ball de gala de la Festa Major, a partir de les 19h al parc de Ca l’Alfaro, amb la històrica Orquestra Maravella, que porten pràcticament setanta anys dalt dels escenaris. Finalment el dilluns 22 de juliol hi haurà la tradicional cantada d’havaneres, enguany amb Els Pescadors de l'Escala, a la platja de Llavaneres a partir de les 20.30h. Posteriorment, i amb un gotet de rom cremat, podrem gaudir del castell de focs.

Les entitats mantenen viva la cultura popular

Després del pregó a la plaça de la Vila, es farà la sonada d'inici de Festa Major que interpretarà la banda de músics de La Sonada, formada especialment per aquest esdeveniment. Tot seguit hi haurà la rua d’acompanyament fins al parc de Ca l'Alfaro on es farà el sopar popular, a càrrec de diverses entitats del poble, que serà amenitzat amb l'actuació del combo de l'Escola Municipal de Música de Llavaneres.

La propera cita amb la cultura popular la trobarem el dissabte 22 amb la cercavila amb els gegants i les colles de l'Hospitalet de Llobregat (barri de Sant Josep), Navarcles, Santa Susanna, Vilassar de Mar, La Llacuna, Pineda de Mar, Les Borges Blanques i Breda, a les 18.30 h. També es farà la plantada del bestiari a la plaça de la Vila per anticipar el que succeirà a la nit: el correfoc de Festa Major amb el Ball de Diables dels dimonis de Teià, les Bruixes del Nord de Sabadell, Apocaleus Drac de Vallirana, Sagresaure de La Sagrera (Barcelona), Maxtord de Tordera i Els Banyuts de Llavaneres.

El diumenge 21 hi haurà un acte que ens transportarà cent anys enrere. A partir de les 11h hi haurà el vermut popular, jocs tradicionals i vestits d’època per reviure la Llavaneres Modernista de l'any 1900.

Bogeria amb els Llavarràpids

El diumenge 21 hi haurà la novetat de La Minerva d'enguany. Es tracta de la baixada d'andròmines Llavarràpids, organitzada pel Casal de Joves, que tindrà lloc al passeig de la Riera amb el camí de Can Pi. Hi pot participar tothom (els menors de 12 anys han d’anar acompanyats) i la creativitat es desfermarà per crear les andròmines més esbojarrades per recórrer els metres més divertits de la Festa Major.

Actes per tots els gustos

En paral·lel, la Festa Major de la Minerva té previstes desenes d'activitats per a tota la família. Per exemple, els més petits xalaran de valent amb la Xeringada infantil i la Festa de l'Escuma, el dissabte 20 a les 12 h a l'Espai Labandària, i el Tobogan Infinit d'aigua situat al carrer Mestral. Els amants de les compres podran badar i comprar durant tota la Festa Major pel mercat Gas Quiet Market al Port Balís o la Fira d'Artesania a la plaça 1 d'Octubre. Els aficionats dels pitch&putt podran competir al XXI Campionat de Festa Major a l'Escola de Golf, mentre que els amants dels escacs podran fer ràpides al Casal de la Gent Gran.

Consulteu el programa!

Cartell de La Minerva 2019