Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Població 2020 Coronavirus: Covid 19
Ja s'han fet les primeres denúncies per trasllats injustificats
La Policia Local de Llavaneres està treballant intensament per ajudar a complir les mesures decretades per aturar la proliferació de la Covid-19 (coronavirus).

Durant tota la setmana, dues patrulles policials són al carrer. Principalment, s'ocupen de controlar el compliment de tancar comerços i serveis, a excepció dels d'alimentació i altres productes bàsics (medicaments, higiene, neteja...). En aquests casos, s'explica i es controla l'accés ordenat a les botigues. Entre d'altres mesures, cal fer cues al carrer i mantenir la distància de seguretat de dos metres.

Consells  Consells

Controls policials

A més, de manera periòdica i puntual, s'han anat organitzant controls de trànsit en diferents horaris i punts del terme municipal i, de fet, ja s'han tramitat les primeres denúncies a persones que incomplien les mesures de confinament a casa. Només es pot sortir, de manera individual, per anar a comprar, treballar o tenir cura de persones dependents, entre d'altres supòsits. Aquí trobareu les principals preguntes i respostes de què podem fer actualitzats.

Segons informa la Policia Local, aquests darrers dies el volum de trànsit s'ha reduït molt notablement a Llavaneres. La població està prenent consciència que cal quedar-se a casa per ajudar a evitar el contagi i a col·lapsar el sistema sanitari. Segons les dades diàries de mobilitat, als diferents accessos a la vila, el volum de vehicles s'ha reduit a més de la meitat en bona part del municipi i en alguns zones fins i tot més.

Pel que fa a seguretat ciutadana, aquests dies els Mossos d'Esquadra han detectat els primers casos de falsos metges. Persones que pretenen entrar als domicilis, sobretot de gent gran, per fer una suposada visita de control pel coronavirus. Cal tenir ben present que els sanitaris no visiten les llars sense un avís previ.

Des del Comitè local d'Emergències es fa una crida a la ciutadania per reiterar la petició que no surtin de casa si no és estricament necessari. Cal continuar reduint el nombre de vianants al carrer i també el nombre de vehicles.