Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Ārea de Serveis a les Persones Educaciķ Notícies
La presentaciķ de solˇlicituds es farā telemāticament entre el 13 i el 22 de maig

El departament d'Ensenyament ja ha fet oficial les dates del període de preinscripció escolar per al curs 2020-2021 per a educació infantil de segon cicle, primària i secundària. Després que la crisi sanitària del coronavirus obligués a ajornar-ho, el nou termini de presentació de sol·licituds s'obrirà del 13 al 22 de maig i les peticions s'hauran de presentar a través d'aquest portal web queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio.

Escoles

Calendari per a segon cicle d'educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria

  • Període de presentació de sol·licitud de preinscripció: 13 a 22 de maig
  • Matrícula: 13 a 17 de juliol

En cas que sigui necessari modificar el calendari per causa de força major, les noves dates es faran públiques al web Estudiar a Catalunya. Així mateix, el calendari de totes les actuacions del centre per al procediment de preinscripció i matrícula es publicarà al propi portal.

I A MÉS

  • Batxillerat: del 27 de maig al 3 de juny
  • Cicles de grau mitjà d'FP: del 2 al 8 de juny
  • Cicles formatius de grau superior: del 10 al 17 de juny

Canvis en el procediment de preinscripció i matricula

  • Presentació de la sol·licitud de preinscripció en línia.
    • Per tal de reduir la presència de les famílies en els centres educatius, es promou l'ús de la sol·licitud en suport informàtic.
    • Les sol·licituds es podran presentar telemàticament durant tot el període de presentació de sol·licituds.
    • S'elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per l'enviament del resguard de la sol·licitud i la documentació necessària, escanejada o fotografiada, mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.
    • En aquest cas, la sol·licitud de preinscripció es considera formalitzada amb l'enviament del correu electrònic, amb el resguard i la documentació acreditativa adjunta. El centre ha de contestar aquest correu justificant la recepció de la sol·licitud per a què el sol·licitant en tingui constància. Cal recordar que el període per presentar el resguard i la documentació finalitza un dia més tard que el període de presentació de sol·licituds.
  • Sol·licituds presencials.
    • De manera excepcional, per als casos en què els sol·licitants no puguin fer la presentació telemàtica, els centres hauran d'organitzar la presentació de sol·licituds assignant una cita prèvia per a l'accés al centre. Aquesta assignació es gestionarà amb una eina corporativa que es posarà a disposició dels centres i els usuaris, o bé per telèfon. La finalitat de la cita prèvia es gestionar els períodes d'atenció al públic i evitar cues i aglomeracions.
    • Els centres han de preveure la gestió telefònica de les cites prèvies, des de primer dia del termini de presentació telemàtica de les sol·licituds, per aquelles persones que no puguin fer ús de l'eina telemàtica. Cada centre determinarà el seu horari d'atenció al públic, segons les necessitats.
    • L'atenció presencial en els centres educatius per a la presentació de sol·licituds només es podrà fer durant una part d'aquest període.
    • Es podran acceptar sol·licituds presentades fora de termini, abans de la finalització del període de reclamacions. En aquest cas, no es podrà utilitzar la sol·licitud de suport informàtic, però es pot acceptar el formulari de sol·licitud en pdf emplenat i enviat a la bústia oficial del centre, junt amb la documentació necessària, escanejada o fotografiada. Cal recordar que el centre ha de contestar aquest correu justificant la recepció de la sol·licitud. La sol·licitud es donarà d'alta de la forma habitual, fent constar que s'ha presentat fora de termini.
NOTA: Cal tenir present que amb l'obertura dels centres per al tràmit de preinscripció només està prevista la utilització dels espais imprescindibles per al treball administratiu. Per tant, no serà possible realitzar visites als centres.


Com es farà l'atenció presencial?

  • Ha d'anar el menor nombre possible de persones per família a fer les gestions (preferiblement, una sola persona);
  • Portar la documentació per poder-la escanejar o fotocopiar i, si pot ser, la sol·licitud emplenada des de casa. Portar el propi bolígraf.
  • Recordar la recomanació de dur mascareta i guants.
  • No han d'acudir al centre les persones de grups d'especial vulnerabilitat o en període de confinament, o que presentin símptomes; en aquest cas, poden autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació.
Centres educatius de Llavaneres: contacte

Per concertar cita prèvia i per a consulta d'horaris i dates de preinscripció presencial, contacteu amb els centres educatius de Llavaneres.

ESCOLA JAUME LLULL
937926995
a8074835@xtec.cat

ESCOLA SERENA VALL
937928186
a8057242@xtec.cat

INSTITUT LLAVANERES
a8046852@xtec.cat