Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Ocupació Notícies
És el quart any que s'aposta per aquest projecte que dona feina a joves del poble i reforça els serveis de neteja i manteniment

Llavaneres ha apostat un any més pel projecte de la Brigada Jove per tal de donar feina a joves del municipi, que es contracten a través de plans d'ocupació. L’Ajuntament valora molt positivament la feina que aquests nois han dut a terme durant aquests mesos.

El consistori llavanerenc va contractar el passat mes de juliol disset persones que es trobaven en situació d’atur través de plans d’ocupació. Tres dels nous treballadors municipals es van incorporar a la brigada municipal i set més, a la Brigada Jove. L’objectiu de la contractació és doble: d’una banda, afavorir l’ocupació i, de l’altra, reforçar els serveis municipals que més ho necessiten.

Enguany han estat set els joves que han format part de la Brigada Jove i amb la seva incorporació i la seva feina s’han pogut reforçar alguns serveis municipals en algunes de les zones que més ho han necessitat, perquè, precisament, és durant l’estiu, quan a Llavaneres s'incrementa considerablement la població.

La Brigada Jove ha deixat la seva empremta als carrers i a l’entorn del municipi i ha participant en:

  • Control d’aforament de les platges per fer complir les mesures preventives de la Covid-19.
  • Neteja i treballs de reparació i condicionament de les 54 àrees de contenidors que hi ha a tot el municipi.
  • Neteja dels parcs municipals.
  • Adequació del mobiliari urbà, pintura de diferents punts del municipi, condicionament de tanques trencades, neteja de reixes i embornals, millora d’escorcells i de parterres, neteja i condicionament de la zona d’esbarjo de gossos.

Aquestes han estat algunes de les actuacions que han dut a terme durant aquests mesos els membres de la Brigada Jove de Llavaneres, un projecte que ja fa quatre anys que es porta a terme al municipi, impulsat des de les regidories de Joventut i Medi Ambient, i que té per objectiu donar a joves sense feina una primera oportunitat de contacte amb el món laboral.

La Brigada Jove finalitzarà la seva relació laboral amb l’Ajuntament de Llavaneres a mitjans del pròxim mes d’octubre perquè alguns dels joves continuen amb els seus estudis i altres al món laboral més enllà del consistori. La Brigada Jove ha estat per als joves la possibilitat de viure en primera persona la responsabilitat i les obligacions pròpies de l’entorn laboral i de familiaritzar-se amb un context professional i adquirir hàbits de treball que els resultaran útils de cara al futur. En aquest sentit, la regidora de Joventut, Nadine van Look ha destacat que “aquest projecte té la vocació d’esdevenir una finestra d’accés al món laboral per a joves del municipi que es troben en situació de desocupació i que tenen dificultats per trobar feina”. La regidora felicita els joves participants en el programa “per la seva actitud, interès i l'esforç que han fet des del primer dia i pels bons resultats, que ja són notoris a la via pública”.

El projecte de foment de l’ocupació juvenil se suma a la resta d’iniciatives que realitza l’Ajuntament per tal de dotar d’eines i recursos als joves del municipi perquè puguin accedir al mercat laboral amb majors garanties d’èxit. Els recursos de la Brigada Jove provenen d’un Pla d’Ocupació Local que l’Ajuntament ha dedicat, en gran part, a aquesta experiència.

Brigada jove


Notícies relacionades:

Llavaneres reforça el servei de neteja amb deu persones procedents de Plans d'Ocupació