Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis Centrals Economia Notícies
El ple extraordinari celebrat dimarts 8 de setembre va aprovar l'adhesió del consistori a la moció proposada per les entitats municipalistes ACM i FMC

L'Ajuntament de Llavaneres no cedirà a l'Estat els estalvis del 2019. Així es va aprovar dimarts 8 de setembre en un ple extraordinari, amb el suport de tots els grups municipals, tret del PSC, que hi va votar en contra. Llavaneres vol destinar aquest romanent a necessitats i inversions del municipi.

La moció de les dues entitats municipalistes, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació Catalana de Municipis (FMC), a la qual dona suport l'Ajuntament de Llavaneres, reclama al govern de l'Estat espanyol que tots els pobles i ciutats de Catalunya puguin utilitzar els estalvis i romanents propis. La proposta preveu una modificació legal de la llei d'estabilitat pressupostària que permeti destinar aquests estalvis a la reactivació socioeconòmica dels municipis.

En aquest sentit, el regidor d'Economia, Albert Sala, va explicar en el ple que "el govern municipal vol disposar del romanent del 2019 i dels futurs romanents, i decidir entre tots en què es vol invertir aquest excedent municipal". Pel que fa al romanent del 2019 de l'Ajuntament de Llavaneres, que ascendeix a més de sis milions nou-cents mil euros, Sala va dir que ”es podria invertir en necessitats del municipi, com ara la construcció del nou pavelló o el futur Centre Cívic, equipaments que si bé hi són en altres municipis, Llavaneres no en disposa".

El regidor d'Economia va afegir que ”es necessita fer inversions en voreres i arranjaments de carrers per contribuir a la millora del municipi". Un fet, va assegurar, "que afavorirà les inversions de petits i mitjans empresaris” i va acabar la intervenció afirmant: “L'Ajuntament de Llavaneres com a principal  motor del municipi per sortir de la crisi econòmica, no pot perdre el romanent tan necessari per al municipi i, per això, no el vol cedir a l'Estat espanyol”.

La moció de l'ACM i la FMC també preveu instar la Generalitat a crear un fons de cooperació extraordinari per als ens locals, dotat amb 150 milions d'euros per al 2020 i de 150 milions d'euros per al 2021, amb l'objectiu de donar resposta des dels ajuntaments, les administracions més properes al ciutadà, a les mesures necessàries per reactivar les economies locals i atendre les necessitats socials que ha generat la pandèmia.