Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Cultura i Festes Museu Agenda
Exposició de gravats i dibuixos de Raúl Capitani (1941-2016).

Raúl Capitani (Mendoza, Argentina, 1941 – Mataró, 2016) va estudiar Belles Arts i, a partir de 1964, va realitzar les primeres exposicions a l'Argentina i a Xile. A poc a poc, el seu art es va anar coneixent a altres països i el 1976 va exposar a Alemanya, Itàlia i França. La situació a l'Argentina, amb el cop d'estat militar, va empitjorar i es va veure obligat a exiliar-se.

El 1979 es va establir a Mataró, d'on eren els seus avantpassats materns. Ben aviat es va incorporar al món cultural de la ciutat. Va dirigir, durant més de deu anys, el taller de gravat del Patronat de Cultura de Mataró, des d'on va realitzar una importantíssima tasca de divulgació d'aquesta disciplina artística.

Capitani va dominar a la perfecció la tècnica del gravat, però també la pintura, l'escultura en fusta, el collage, així com la il·lustració de llibres i còmics. Va ser un gran admirador de la poesia de Lorca, Alberti, Espriu, Borges o Neruda, d'algun dels quals ha realitzat carpetes de gravats acompanyades de les seves poesies.