Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Esports Notícies

Les obres de la primera fase del nou Pavelló d'Esports de Llavaneres enfilen ja la recta final. Aquests dies, els operaris estan instal·lant el parquet. Quedarà pendent la col·locació de les grades. La previsió és enllestir aquesta primera fase durant l'estiu i poder estrenar el pavelló al mes de setembre: quedarà pendent la segona part de l'obra. Aquests dies, la Regidoria d'Esports ha convidat les entitats esportives a fer-hi visita d'obres. De moment, ja l'han visitat els clubs de bàsquet i de patinatge de Llavaneres.

Una de les curiositats és que el nou Pavelló d'Esports de Llavaneres tindrà grades telescòpiques manuals i grades portàtils. Les telescòpiques tindran una capacitat per a 184 espectadors i les portàtils abatibles podran encabir 96 persones. Són vuit estructures amb dotze seients cadascun; estaran guardats en un magatzem i s'utilitzaran quan sigui necessari dona cabuda a més públic.

D'altra banda, el condicionament de l'exterior del pavelló està inclòs en la segona fase del pavelló, que s'ha previst dins del Pla d'inversions 2021-2023. Aquesta segona fase també ha d'incloure la construcció dels vestidors i del gimnàs. Aquests serveis estaran situats a la planta subterrània del pavelló, que ara ja s'ha construit. La previsió és que les obres s'acabin durant el 2023. La segona fase del pavelló tindrà un cost aproximat de 3.043.500 euros.

Antecedents

Les obres es van reprendre el 5 de novembre de 2020, després que la construcció hagués quedat aturada durant mesos per la suspensió de l'anterior licitació. El contracte d'obres, que va ser adjudicat a l'empresa de Construccions Àrids i Formigons, SA en sessió extraordinària del ple del 8 de setembre, per un import de 1.966.733,15 euros (un milió nou-cents seixanta-sis mil set cents trenta-tres euros i quinze cèntims), IVA exclòs, establia un termini d'execució de les obres de 8 mesos. Més informació, aquí.

Un equipament sostenible i pioner

L’edifici del pavelló poliesportiu està situat a la zona d’equipament esportius de Llavaneres, en la qual l’any 2008 ja s’hi va construir el camp de futbol municipal. El nou pavelló té una superfície construïda de 1.724 m2, amb una sala esportiva de 45x32 m, una coberta a dues aigües i una alçada lliure interior de 8,50 m i una alçada màxima de 14,50 m. Les dimensions de la pista són superiors a les establertes per l'estàndar de PAV-3 definit pel Consell Català de l'Esport. Es preveu la possible divisió en tres pistes transversals. Aquest edifici conté també uns espais a l'allotjament de grades mòbils i espais destinats a magatzems i serveis de pista.

El disseny i l’execució de les obres del pavelló s’ha fet sota els criteris de consum d'energia gairebé nul i una bona part del tancament, tant interior com exterior, s’ha realitzat amb fusta, atès que es tracta d’un material de molt baixa petjada ecològica en el conjunt del seu cicle.

L’obra ara acabada correspon a la primera fase de les actuacions previstes i queda pendent la construcció futura, a la planta inferior del nou edifici, dels vestidors i de les sales d’activitats dirigides, i al costat de l’edificació, d’un volum annex destinat al vestíbul pel públic, un bar i espais per les entitats esportives.

Interior de l'equipament