Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Salut Pública Notícies
Pro-activa acaba de presentar l'informe del servei de salvament i socorrisme de les platges del municipi d'aquest estiu

La Regidoria de Salut Pública dona a conèixer l'informe del Servei de salvament i socorrisme de les platges de Sant Andreu de Llavaneres, que aquest estiu ha tornat a anar a càrrec de l'empresa Pro-activa. La temporada es tanca amb un balanç molt satisfactori, tot i que han continuat estan ben presents les mesures de contenció de la pandèmia de la covid-19.

Segons es desprèn de l'informe, ha estat una temporada en què l'estat de la mar ha sigut excel·lent. Dels 86 dies de serveis, 78 ha onejat la bandera verda. La climatologia també ha acompanyat força: només durant 13 dies el cel ha estat cobert o ennuvolat. Les assistències han baixat en general degut també a una menor presència de meduses i l'acció preventiva s'ha mantingut. Pro-activa ha continuat facilitant la comunicació de l'estat de la mar als mitjans de comunicació, a Protecció Civil, a l'Institut de Ciències del Mar i a l'Agència Catalana de l´Aigua.

El total de persones ateses per diferents patologies ha continuat a la baixa. Durant aquest estiu, s'han atès 47 persones a les platges de Llavaneres; una xifra molt baixa respecte les 114 del 2020 i les 187 de fa dos anys. En total, han estat 45 assistències lleus i dues de greus. Aquest any no s'ha hagut de fer cap rescat i tampoc s'ha rebut cap petició de suport al bany per a persones amb mobilitat reduïda.

Aquí, podeu consultar l'informe.