Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis Centrals Economia Notícies
El ple dona llum verda als comptes i a la plantilla de personal per al proper any

El ple de l'Ajuntament de Llavaneres va aprovar dimarts 23 de novembre el pressupost municipal i la plantilla de treballadors del 2022. L'aprovació es va fer amb el suport d'ERC -al govern-, PP i PSC; i els vots en contra de Junts, C's i Movem. El pressupost puja a 15.881.580,58 euros; la plantilla inclou 124 treballadors.

Les valoracions

  • Albert Sala. Regidor d'Economia

"Aquest pressupost té tres grans eixos, tres grans àrees: reforç de la neteja viària i de la recollida de residus; reforç de la plantilla i millora dels carrers"

"Vull agrair les aportacions de tots els grups municipals: en han ajudat molt; també vull donar les gràcies als companys del govern. Avui podem celebrar que tenim un molt bon pressupost, tot i les circumstàncies pel canvi de la plusvàlua"

"Incorporem una subvenció de la Diputació de Barcelona de 140 mil euros que s'adreçarà a reforçar les partides de retribucions, seguretat social i renovació de carrers; ens permetrà contractar durant sis mesos un tècnic d'Igualtat i invertir 105 mil euros més en renovació de carrers"

  • Belen Escolà. PSC. A favor.

"Aquest pressupost no ens entusiasma però hi donarem suport. Els acceptem per responsabiltat"

"Aquest mandat està sent extremadament atípic: la pandèmia, l'anul·lació de les plusvàlues... ara s'ha tornat a legislar però no sabem quant podrem ingressar"

"Ens sembla molt positiu el nou contracte de les escombraries i de la neteja viària; la revisió de la valoració de llocs de treball... però, en canvi, s'ha hagut de retallar i hi ha partides com la d'Igualtat, que és la germana pobra del mandat... Serem capaços de tenir aquest mandat un Pla d'Igualtat?"

  • Tito Casado. Movem Llavaneres. En contra.

"Aquest pressupost de Movem Llavaneres no en té gaire; baixa l'esforç en Medi Ambient -si deixem de banda la recollida de residus-, baixa molt Igualtat, tampoc no hi ha diners per reforma d'edificis municipals..."

"Em sap molt de greu però el nostre vot serà desfavorable"

  • Carlos Bartomeu. PP. A favor

"Trobo que els ingressos estan ben calculats i trobo mesures de precaució a l'hora de destinar-los a les despeses"

"Nosaltres sempre hem defensat i la nostra prioritat és més neteja, més seguretat i carrers arreglats i això és el que hem demanat. Crec que se'ns ha tingut en compte"

  • Alberto Pichel. C's. En contra.

"No podem aprovar un pressupost que tornarà a tenir el romanent de tresoria de cada any; hauríem d'haver après dues coses: executar el pressupost al 100% o reduir els ingressos, i no hem fet cap de les dues coses"

"Demanem més rigor a l'hora d'executar-lo. No podem aprovar un pressupost que no redueix l'impacte a la butxaca dels ciutadans"

  • Joan Rubal. Junts. En contra

"No hem participat en l'elaboració del pressupost i crec que és just que ho deixem clar"

"Aquests dos anys han guardat i comptat diners. Durant aquest temps no s'han fet inversions tot i que hi havia necessitat al poble"

"L'acumulació de romanent any rere any és o bé incapacitat per gestionar o reserva amb vistes a gastar-ho tot abans de les eleccions"

  • Nani Mora. Alcalde

"Moltes gràcies regidor Sala per la feina, estic content. A ERC tenim majoria absoluta però el regidor Sala sempre treballa per incorporar el màxim consens"

"Ens agrada tenir vots favorables d'altres grups en un pressupost perquè vol dir que el vetllaran"

Podeu recuperar la sessió plenària al canal de YouTube de l'Ajuntament, clicant aquí.

Ple de pressupostos