Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada └rea de Serveis a les Persones Educaciˇ NotÝcies
Els alumnes de 5Ŕ i 6Ŕ de les dues escoles de Llavaneres hi faran costat des de les aules

El Consell d'Infants 2021-2022 ja estÓ treballant i, de nou, s'ha fixat com a objectiu del curs la conscienciaciˇ social a favor del medi ambient, en concret de la reducciˇ de residus. Impulsat per la Regidoria d'Educaciˇ, el Consell d'Infants serÓ possible grÓcies a la implicaciˇ de les dues escoles de la vila, Serena Vall i Jaume Llull. La sessiˇ inaugural es va fer divendres 19 de novembre, a les 11 del matÝ, a la sala de plens. Va comptar amb l'assistŔncia dels consellers de 6Ŕ de primÓria, que segueixen el mandat iniciat el curs passat, i dels nous consellers, que ara cursen 5Ŕ i que han estat escollits com a representant pels seus companys de curs. TambÚ hi van assistir els tutors i mestres dels dos centres; i per part de l'Ajuntament, hi van ser l'alcalde, Nani Mora, la regidora d'Educaciˇ, Maria JosÚ Cano, i el regidor de Movem Llavaneres, Juan Antonio Casado.

Aquesta primera sessiˇ del Consell d'Infants va servir perquŔ els infants expressessin la seva opiniˇ sobre la situaciˇ del poble. Els consellers, per grups, van tenir dos minuts per comentar aspectes que els agraden de Llavaneres i d'altres que cal millorar. Les intervencions s'havien preparat prŔviament amb el suport de tota la classe.

Tot seguit, des de la Regidoria d'Educaciˇ es detallar la proposta de temÓtica a treballar durant el curs, que porta per tÝtol: 'Esbarjo: residus zero' i es va donar pas, de nou, als infants, que, per cursos i aules, van desenvolupar les seves propostes. Finalment, el Consell va consensuar l'eix d'aquest curs: el medi ambient i la sostenibilitat.

Campanya de conscienciaciˇ

El primer objectiu serÓ fer una campanya de difusiˇ per a la sostenibilitat i el medi ambient, amb cartells en l'assignatura de Visual i PlÓstica a cadascun dels centres. La Regidoria d'Educaciˇ farÓ unes orientacions sobre bones prÓctiques en l'elaboraciˇ dels cartells.

A mÚs, tots els cursos de 5Ŕ i 6Ŕ de les dues escoles treballaran a l'aula en el projecte 'Esbarjo: residus zero', pel qual es promou l'˙s eficient dels envasos reciclables per portar l'esmorzar i el berenar i fomentar l'alimentaciˇ saludable, aixÝ com per evitar generar residus com plÓstics, envasos i brioixeria industrial.

La Regidoria d'Educaciˇ destaca que les dues escoles d'infantil i primÓria de Llavaneres treballen l'educaciˇ en valors mediambientals i promouen el material reciclat en contraposiciˇ dels envasos, que sˇn contaminants. L'Escola Jaume Llull, per exemple, fa ja dos cursos que fomenta l'˙s d'embolcalls reutilitzables per als entrepans.

Per ajudar els centres a aprofundir en la temÓtica escollida, l'Ajuntament proporcionarÓ als consellers tot un seguit de documentaciˇ per fer el seguiment de l'assoliment dels objectius proposats, amb quadres, qŘestionaris i activitats complementÓries per poder avaluar els progressos que es facin durant tot el curs. A mÚs, aquesta setmana, la Regidoria ha fet arribar als mestres els resultats de l'enquesta que es va impulsar en el Consell d'Infants del curs passat i que avalua la implantaciˇ del reciclatge de residus a les llars del municipi. Ho podeu consultar aquÝ.

Consell d'Infants   RŔtol