Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Educació Notícies
Els alumnes de 5è i 6è de les dues escoles de Llavaneres hi faran costat des de les aules

El Consell d'Infants 2021-2022 ja està treballant i, de nou, s'ha fixat com a objectiu del curs la conscienciació social a favor del medi ambient, en concret de la reducció de residus. Impulsat per la Regidoria d'Educació, el Consell d'Infants serà possible gràcies a la implicació de les dues escoles de la vila, Serena Vall i Jaume Llull. La sessió inaugural es va fer divendres 19 de novembre, a les 11 del matí, a la sala de plens. Va comptar amb l'assistència dels consellers de 6è de primària, que segueixen el mandat iniciat el curs passat, i dels nous consellers, que ara cursen 5è i que han estat escollits com a representant pels seus companys de curs. També hi van assistir els tutors i mestres dels dos centres; i per part de l'Ajuntament, hi van ser l'alcalde, Nani Mora, la regidora d'Educació, Maria José Cano, i el regidor de Movem Llavaneres, Juan Antonio Casado.

Aquesta primera sessió del Consell d'Infants va servir perquè els infants expressessin la seva opinió sobre la situació del poble. Els consellers, per grups, van tenir dos minuts per comentar aspectes que els agraden de Llavaneres i d'altres que cal millorar. Les intervencions s'havien preparat prèviament amb el suport de tota la classe.

Tot seguit, des de la Regidoria d'Educació es detallar la proposta de temàtica a treballar durant el curs, que porta per títol: 'Esbarjo: residus zero' i es va donar pas, de nou, als infants, que, per cursos i aules, van desenvolupar les seves propostes. Finalment, el Consell va consensuar l'eix d'aquest curs: el medi ambient i la sostenibilitat.

Campanya de conscienciació

El primer objectiu serà fer una campanya de difusió per a la sostenibilitat i el medi ambient, amb cartells en l'assignatura de Visual i Plàstica a cadascun dels centres. La Regidoria d'Educació farà unes orientacions sobre bones pràctiques en l'elaboració dels cartells.

A més, tots els cursos de 5è i 6è de les dues escoles treballaran a l'aula en el projecte 'Esbarjo: residus zero', pel qual es promou l'ús eficient dels envasos reciclables per portar l'esmorzar i el berenar i fomentar l'alimentació saludable, així com per evitar generar residus com plàstics, envasos i brioixeria industrial.

La Regidoria d'Educació destaca que les dues escoles d'infantil i primària de Llavaneres treballen l'educació en valors mediambientals i promouen el material reciclat en contraposició dels envasos, que són contaminants. L'Escola Jaume Llull, per exemple, fa ja dos cursos que fomenta l'ús d'embolcalls reutilitzables per als entrepans.

Per ajudar els centres a aprofundir en la temàtica escollida, l'Ajuntament proporcionarà als consellers tot un seguit de documentació per fer el seguiment de l'assoliment dels objectius proposats, amb quadres, qüestionaris i activitats complementàries per poder avaluar els progressos que es facin durant tot el curs. A més, aquesta setmana, la Regidoria ha fet arribar als mestres els resultats de l'enquesta que es va impulsar en el Consell d'Infants del curs passat i que avalua la implantació del reciclatge de residus a les llars del municipi. Ho podeu consultar aquí.

Consell d'Infants   Rètol