Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Ārea de Serveis a les Persones Educaciķ Orienta't Documents

FP dual, batxillerat internacional, un curs de l'ESO a l'estranger, el grau universitari o part d'ell, màster o doctorat. Hi ha diferents opcions per a marxar a l'estranger durant el curs escolar:

associacions d'intercanvi escolar

Les Associacions d'Intercanvi Escolar són Associacions Estratègiques on només poden participar centre educatiu de l'Associació Estratègica. Els projectes poden aprofitar les oportunitats de mobilitat per a alumnes i professorat amb la finalitat d'ajudar els col·legis participants a desenvolupar-se com a organitzacions i augmentar la seva capacitat per a treballar en projectes internacionals. Combinen la mobilitat i els intercanvis físics amb la cooperació virtual a través de eTwinning.

trimestre o curs acadèmic

Estudiar un trimestre o curs acadèmic a l'estranger durant l'ESO o el Batxillerat. Es pot fer amb agència o sense, tot i que el més recomanable és que sigui amb agència, ja que s'encarregarà tant de la preparació com del seguiment: cercar un institut, cercar una família d'acollida, gestionar l'homologació dels títols en tornar a Espanya, etc.

formació professional

Programa de mobilitat internacional per a realitzar estades a l'estranger durant l'ensenyament professional. Hi ha la possibilitat de fer una estada durant tot un curs d'FP o d'un mòdul a una institució d'un altre país. Per una altra banda, es pot realitzar una estada de pràctiques a una empresa a l'estranger. Es poden sol·licitar ajuts per a cobrir les despeses de l'estada d'allotjament i manutenció, desplaçament, programa i assegurances. A més a més, existeixen projectes europeus de mobilitat als que poden participar alumnes de Formació professional.

batxillerat internacional i batxibac (batxillerats duals)

Programa privat d'educació internacional en Col·legis especialitzats amb el seu propi sistema d'avaluació, que anima als i a les alumnes a desenvolupar-se en el pla intel·lectual, emocional i ètic, a part de l'acadèmic. L'obtenció del batxillerat internacional permet entrar a les Universitats i les Escoles Tècniques sense haver de fer la selectivitat.

grau universitari

Pots estudiar una part de la carrera, optant a la beca MOBINT-MIF (agaur) o pots estudiar la carrera sencera a una universitat a l'estranger.
Cal tenir en compte que cada universitat i/o país, en funció de la titularitat de la universitat on es vulgui anar, tindrà unes especificacions i requisits per poder-hi accedir. Per tant, cal informar-se de les opcions d'estudi en les destinacions triades, els tràmits per ser admès i el finançament.

estudis post-universitaris

programa erasmus mundus joint master degrees

Programa de cooperació i mobilitat en el camp de l'educació superior (màsters i postgraus) que pretén millorar la qualitat de l'educació superior europea i de promoure el diàleg i l'entesa entre persones i cultures a través de la cooperació amb tercers països.

Més informació aquí