Participació ciutadana - Sant Andreu de Llavaneres

Notícies
16.05.2022
Els jardins de Joaquim Passi s'estrenen amb èxit com a escenari del procés participatiu dedicat a escoltar els veïns de Llavaneres

Més de vuitanta persones van participar en les sessions de debat de 'Gent del Barri, la Festa', que es van fer diumenge 15 de maig. Els jardins de Joaquim Passi van ser l'escenari d'aquesta jornada de participació ciutadana que va combinar les taules de treball amb un final de festa força concorregut, amb aperitiu i música en directe. Voleu veure les fotos de la jornada?

Aquesta ha estat la cinquena edició del procés participatiu i, per celebrar que deixem enrere dos anys de pandèmia, la trobada ha tornat a ser presencial, com la primera edició, però en aquest cas, i com a novetat, amb una única convocatòria per a tots els barris. L'objectiu era triple: mantenir la filosofia d'escoltar les preocupacions dels veïns amb sessions territorials; agrair el suport i la col·laboració rebuts fins ara a les assemblees de barri i fer que interactuessin entre ells. El procés participatiu tornarà al novembre amb una nova edició de les assemblees telemàtiques.

La jornada va començar a les deu matí amb la salutació a càrrec del regidor de Participació, Gerard Viladomat, que va donar pas a l'inici de les set assemblees de barri: Can Sans, Sant Pere-El Balís, Bell-Aire i l'Ametllareda, Canafort i El Puntó, Centre, Avall-Matas i Can Amat, i Montalt, Catà i Grup Betlem. Tot seguit, els veïns van anar a la carpa del seu barri, que estaven distribuïdes pel parc, acompanyats pel regidor.

Les reunions de barri es van allargar una hora i quart, i es va donar pas a una pausa-cafè amb acompanyament musical a càrrec de 4 Little Birds. Després del descans, l'activitat va continuar amb tres taules sectorials. Els temes escollits van ser: Residus, Urbanisme i Habitatge, i Civisme i Cultura. Els assistents disposaven de 25 minuts per a cada taula sectorial i, donat l'elevat interès que generaven totes tres qüestions, el temps de debat no va ser suficient. Un dels punts a millorar per a properes edicions serà justament repensar el programa de treball per evitar haver de tallar els torns de debat de les assemblees.

Cap a quarts de dues, tots els assistents van ser convidats a un aperitiu i van poder tornar a gaudir de la música swing del quartet musical. En la cloenda, l'alcalde, Nani Mora, va anunciar que el proper dijous 16 de juny, al vespre, es farà una reunió informativa a la sala de plens dedicada al Planejament d'Ordenació Urbanístic Municipal (POUM).

La Regidoria de Participació Ciutadana vol donar les gràcies a totes les persones que van prendre part de les sessions de treball, el passat diumenge 15 de maig; així mateix vol reconèixer la tasca dels regidors de barri, que van atendre les consultes dels seus veïns i que n'han pres nota per tractar de resoldre, en la mesura que sigui possible, les peticions i els suggeriments plantejats.

'Gent del Barri' és un projecte de participació ciutadana que va néixer el novembre de 2019 amb l'objectiu d'estrènyer el contacte amb la gent del poble i de connectar amb els problemes, les dificultats i les oportunitats amb què es troben en el seu dia a dia. Són trobades territorials, a càrrec dels regidors de barri, i se celebren dos cops l'any: una per la primavera, i l'altra, a la tardor. És una proposta de la Regidoria de Participació Ciutadana i té el suport de la Diputació de Barcelona.

Avaluació i retiment de comptes

Els propers dies els participants a 'Gent del Barri, la Festa' rebran un correu electrònic amb un enllaç a l'enquesta d'avaluació. Així mateix, des de Participació Ciutadana se'ls farà arribar la memòria de la jornada.

Si voleu rebre informació de les properes trobades de barri, us podeu donar d'alta aquí.

Reunió del barri del Centre

Taula sectorial

Cloenda a càrrec de l'alcalde