Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Ocupació Orientació Documents

La Generalitat de Catalunya té en marxa, a través de l'agència FPCAT, un servei regular i estable d'acreditació de competències professionals per tal que els 365 dies de l'any la ciutadania pugui adreçar-s'hi.

×  
Si ets professional, FES-HO OFICIAL. Campanya per acreditar les competències professionals (1) Si ets professional, FES-HO OFICIAL. Campanya per acreditar les competències professionals (1)

Es tracta d'un procediment que permet que les persones treballadores, en actiu o en situació d'atur, puguin acreditar l'experiència laboral o la formació no formal i aconseguir, d'aquesta manera, una certificació oficial de les seves competències professionals.

L'objectiu és facilitar que una via per obtenir aquesta certificació a les persones que no en disposen. Aquests processos d'acreditació de competències professionals faciliten l'aprenentatge, l'accés al món laboral i la promoció professional de la ciutadania; i també la mobilitat de les persones treballadores i la competitivitat de les empreses.

És per això, que constitueixen una de les polítiques públiques més importants per fomentar o millorar la qualificació de les persones.

El procés consta de tres fases:

  • Assessorament: com a persona usuària, t'ajudaran a completar el teu historial personal i/o formatiu.
  • Demostració: aquí hauràs de demostrar les competències professionals que vols acreditar.
  • Certificació: rebràs una certificació oficial de les competències que has demostrat i una proposta d'itinerari formatiu per tal de completar la teva formació.

  Àrea de suport