Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Comunicació Notícies
La renúncia de l'acta de regidora va ser un dels punts destacats del ple de juny

Maria José Cano i Cáceres va renunciar, en la sessió del ple municipal de 28 de juny, a l'acta de regidora del grup municipal d'ERC. Des de l’inici del mandat, Cano ha estat al capdavant de les àrees d’Educació i d'Esports. La regidora deixa la política per atendre nous reptes professionals. El ple de l'Ajuntament de Llavaneres la va acomiadar amb elogis i agraïments. Va ser un dels moments destacats de la sessió ordinària de juny, en què també hi destaca el compromís de tots els grups polítics del consistori per oferir una alternativa d'espai municipal a l'AE l'Esclat. Actualment, el Cau ocupa una finca de l'avinguda de Sant Andreu, que en un futur s'enderrocarà per a la construcció d'un edifici plurifamiliar de lloguer social. L'entitat demana poder traslladar-se a l'antic escorxador quan això passi. Provisionalment, tindran un dels locals de l'Espai Labandària.

En l'obertura del ple, l'alcalde, Nani Mora, va llegir el comunicat institucional de condemna a la massacre de Melilla i també va fer palès el suport municipal al col·lectiu LGBTI+, coincidint amb el Dia de l'Orgull, que se celebra el 28 de juny.

Altres punts del ple van ser:

  • Es dona compte del Decret de l’Alcaldia núm. 397/2021, de 18 de maig, d’aprovació de la liquidació del Pressupost General de l’Ajuntament, corresponent a l’exercici de 2021.

  • Es retira de l’ordre del dia l’aprovació de la cancel·lació total anticipada del préstec per un import d’1.300.000,00 euros formalitzat amb el Banc de Sabadell, S.A.

  • Aprovació provisional per unanimitat de la modificació de l'ordenança fiscal número 24, reguladora de la taxa per la prestació de serveis de l’Escola Municipal de Música.

  • Aprovació per unanimitat del compte de gestió i recaptació de l'any 2021

  • Aprovació inicial de l’expedient de modificació de crèdit núm. 5/2022; amb els vots a favor d’ERC, Ciutadans, PP i PSC, i les abstencions de Junts per Llavaneres i Movem.

  • Aprovació per unanimitat de la pròrroga de cessió d’ús de la finca de propietat municipal situada a l'avinguda de Sant Andreu, 76-78 (Can Morera), i de la cessió d’ús en precari a favor de l’associació Agrupament Escolta L’Esclat d’un lloc a l’espai Labandària situat a l’avinguda de Jaume Brutau, 4.

  • Es declara desert el procediment de contractació de la concessió de l’explotació del bar ubicat a la piscina municipal de Sant Andreu de Llavaneres, per no haver-se presentat cap oferta. S'aprova amb els vots a favor d’ERC, C’s, PP i PSC, i les abstencions de Junts per Llavaneres i Movem.

  • Aprovació per unanimitat de la modificació dels articles 9.2 i 47 de l’Acord de matèries comunes de condicions de treball del personal al servei de l’Ajuntament (2019-2022)

  • Aprovació de la resolució del procediment de revisió d’ofici dels acords del Ple de l’Ajuntament de dates 19 de juny de 2015, de 29 de desembre de 2015 i de 30 de gener de 2018. Aquests acords fan referència al règim d’assistències dels membres electes, i dels actes d’autorització, disposició, obligació i ordenació de pagament derivats dels esmentats acords. La regidora Martín passa a presidir el ple com a alcaldessa accidental; l'alcalde Mora i el regidor Sala marxen de la sala per la seva implicació personal amb el tema a tractar. S’aprova amb els vots a favor d’ERC, C’s, PP i PSC, i les abstencions de Junts per Llavaneres i Movem.
  • Aprovació de la resolució del procediment de reintegrament de les quantitats satisfetes a l'alcalde Mora i al regidor Sala, d'acord amb els acords plenaris de 19 de juny de 2015, 29 de desembre de 2015 i de 30 de gener de 2018, d’aprovació del règim d’assistències dels membres electes; amb els vots a favor d’ERC, C’s, PP i PSC, i les abstencions de Junts per Llavaneres i Movem.
  • Aprovació per unanimitat la moció del Grup Municipal de Movem Llavaneres de suport al 28J Diada per l’alliberament afectiu, sexual i de gènere. El grup municipal d’ERC suggereix una esmena en el setè acord de la moció, i C’s també s’hi adhereix. S'hi incorporen l'alcalde Mora i el regidor Sala.
  • Aprovació de la proposta d’ERC de declaració institucional per la llibertat dels presos polítics, amb els vots a favor d’ERC, Junts per Llavaneres i Movem, i els vots en contra de Ciutadans, PP i PSC.
  • Acceptació de la renúncia formulada per María José Cano i Cáceres a la condició de regidora de l’Ajuntament, per unanimitat.
  • Aprovació per unanimitat de la proposta presentada per l'associació Agrupament Escolta (AE) l’Esclat demanant el compromís entre l’Ajuntament de Llavaneres i l'entitat a l’empara de l’article 9.8 del ROM per un local definitiu. 

Ja a la recta final de la sessió plenària, es va donar pas a les preguntes de Movem Llavaneres i de Junts per Llavaneres, que també va presentar dos precs. Per la seva banda, el PP va formular un prec en referència a l’avantprojecte de les obres d’arranjament de la urbanització de l’Ametllareda. 

El ple es pot recuperar al canal de YouTube de l'Ajuntament i també a Ràdio Llavaneres.