Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Ocupació Orientació Notícies

Què són i com podem avaluar les nostres competències digitals? Les competències digitals són el conjunt de coneixements, habilitats i actituds necessàries per a lús de les tecnologies en l’àmbit personal, social i professional.

Aquestes competències et permeten desenvolupar-te a través de les tecnologies en diferents àmbits: la feina, els estudis i en la vida quotidiana, en general. T’ajuden a col·laborar, comunicar-te, compartir, informar-te i difondre informació en un entorn digital de manera efectiva, segura, crítica i cívica.

Cal entendre les competències digitals com un tot global, com les habilitats necessàries per relacionar-te, viure i conviure en la societat digital. Perquè més enllà de saber utilitzar eines i aplicacions digitals cal saber-les seleccionar, contrastar i avaluar segons els teus objectius i necessitats personals i professionals. D’aquesta manera pots participar de manera activa i en l'actual societat digital. Aquestes competències s'aprenen, s'assoleixen i s'incorporen amb la pràctica.

Endavant! Explorant-les estàs fent el primer pas per desenvolupar-les!

Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (ACTIC) L' acrònim ACTIC correspon a la denominació Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

L’ACTIC és la certificació acreditativa de la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència.

L’ACTIC permet a qualsevol persona demostrar les seves competències en TIC mitjançant una prova per ordinador que s’avalua automàticament. La prova és telemàtica i s’ha de fer en un centre col·laborador reconegut per la Generalitat de Catalunya, el qual garanteix que es fa en les condicions adequades. Hi ha més de 350 centres distribuïts per tot el país, amb molta diversitat d’horaris d'avaluació. La sol·licitud d’acreditació i l’obtenció del certificat també són telemàtics. No cal esperar cap convocatòria per presentar la sol·licitud.

Les persones que superen satisfactòriament la prova obtenen un certificat (bàsic, mitjà o avançat) que emet la Generalitat, i que els acredita amb un determinat nivell (1, 2 o 3, respectivament) de competències en TIC davant de qualsevol empresa o administració. Aquests certificats són, doncs, una eina que pot facilitar l'obtenció d'una feina, la promoció professional, l'accés a eines d’aprenentatge virtual o l'obtenció d'una certificació professional.

Nivells certificats ACTIC

  Àrea de suportCompetències, nivells i certificats

Inscripció d'aspirant

La prova d'avaluació

Guia de la prova

Equivalències d'altres certificats amb els de l'ACTIC

Certificacions Microsoft

Microsoft té rutes de certificació per a molts llocs de treball tècnics. Per obtenir aquestes certificacions cal aprovar un seguit d'exàmens.

Pot fer recerca del tipus de rol i de certificació a través del següent enllaç.

Certificacions Google Google disposa de programes de formació en línia dissenyats per adquirir competències professionals en camps amb una demanda elevada i en creixement, com ara suport de TI, gestió de projectes, anàlisi de dades i disseny d'experiència d'usuari. Aquests programes estan disponibles a Coursera.org. No cal tenir formació o experiència prèvia.

Les formacions i certificacions estan agrupats en quatre blocs: