Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Societat 2023 23a Festa del Pèsol Garrofal de Llavaneres
Ampliem el termini per participar en el concurs gastronòmic dedicat al pèsol

Tot a punt per a una nova edició del concurs de cuina Llavamasterxef. El punt de trobada és el parc de Ca l'Alfaro, dissabte 15 d'abril, a les 16.30 h, i les inscripcions estan obertes fins divendres 14 d'abril a les 14 h. Un any més, l'activitat forma part del programa de la Festa del Pèsol Garrofal de Llavaneres. El concurs està dotat amb 400 euros per a premis, amb quatre premis de 100 euros, i és obert a tothom. La participació pot ser individual o en grups d'un màxim de tres persones. A més, hi ha dues modalitats: júnior i adults. Com a novetat d'aquest any, s'estableix que els equips poden triar un restaurant de la vila perquè els faci de mentor durant el concurs. Cal que a la instància facin constar si algun restaurador local abanderarà l'equip. Podeu consultar les bases i el tràmit de participació, aquí. 

Categories de participació i premis

S’estableixen dues categories i quatre premis de 100 € repartits de la següent manera:

a) Llavamasterxef

Adreçat al públic en general. La participació pot ser individual o en grups d’un màxim de tres persones, dues de les quals han de ser més grans de 16 anys.

S’hi estableixen tres premis:

  • 1r premi: Plat estrella (100 €)
  • 2n premi: Plat de Pèsol garrofal (100 €)
  • 3r premi: Les bones postres (100 €)

b) Llavamasterxef júnior

Adreçat a infants fins a 15 anys. L'equip ha d'estar format per tres persones, dues de les quals han de ser necessàriament infants d'edat igual o inferior a 15 anys. S’estableix un únic premi:

  • 4t Premi: Llavamasterxef Jr (100 €)

Barems

  • 1a prova: Plat estrella. Cada participant haurà de portar el seus propis estris i ingredients per poder lluir-se i elaborar els seu "plat estrella" amb un límit de temps. Perquè el plat entri a concurs cal lliurar al jurat un document amb explicació detallada de la recepta i dels ingredients emprats.
  • 2a Prova: Plat amb Pèsol garrofal. L'organització subministrarà els pèsols als participants. L'equip, lliurement, a partir de receptes i materials propis, haurà de preveure i portar els ingredients necessaris i els estris de cuina per elaborar el plat amb un límit de temps. Perquè el plat entri a concurs cal lliurar al jurat un document amb l’explicació detallada de la recepta i dels ingredients emprats.
  • 3a Prova: Les bones postres. Es tracta d’una dolça creativitat en mans dels concursants, que també hauran de portar els ingredients i els estris necessaris per elaborar el plat amb un límit de temps. Perquè el plat entri a concurs cal lliurar al jurat un document amb explicació detallada de la recepta i dels ingredients emprats.

Inscripció i termini

  • La inscripció al concurs és gratuïta i es podrà tramitar fins divendres 14 d’abril de 2023 a les 14 h, presentant una instància. Accediu aquí al tràmit.
  • Els concursants s’hauran de presentar a les 16.30 h del dissabte 15 d’abril de 2023 a l’entrada de l’edifici municipal de Ca l'Alfaro i s’hauran d'identificar amb el número d’inscripció.
  • Un jurat format per persones relacionades amb el món de la restauració i del Pèsol garrofal de Sant Andreu de Llavaneres emetrà el veredicte, que es farà públic diumenge 16 d’abril de 2023, a les 12.30 h, en el parc de Ca l’Alfaro, amb motiu de la 23a Festa del Pèsol.