Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada L'Ajuntament Notícies
El consistori vol conscienciar sobre les violències i discriminacions que pateixen les persones d'aquest col·lectiu

L'Ajuntament de Llavaneres s'afegeix a la reivindicació del Dia Internacional contra l'LGBTI-fòbia, que se celebra el 17 de maig. L'objectiu d'aquesta diada és conscienciar sobre les violències i discriminacions que pateixen les persones del col·lectiu LGBTI+. Per aquest motiu, al balcó consistorial llueix avui la bandera de l'arc de Sant Martí, popularitzada com símbol de l'orgull LGBTI+.

El Dia Internacional contra l'LGBTI-fòbia és una de les diades de commemoració d'aquest col·lectiu més conegudes i amb més ressò en l’àmbit mundial, amb accions en més de 130 països, reconeguda per diversos estats i institucions internacionals, com el Parlament Europeu o l’Organització de les Nacions Unides.

Té els seus orígens en una campanya internacional de 2005 que va rebre el suport de més de 24.000 persones i de les principals associacions internacionals LGBTI+, durant la qual es va escollir el 17 de maig per commemorar que el mateix dia de 1990 l’Organització Mundial de la Salut va decidir eliminar l’homosexualitat de la seva classificació internacional de malalties.

 Activitats en defensa del col·lectiu LGBTI+ 

Per commemorar aquesta diada, la Regidoria d'Igualtat organitza dues activitats. Preneu-ne nota i participeu-hi!

  • Dinàmica 'Amb orgull contra l'assetjament', dijous 17 de maig, al Casal Jove, amb el suport de la Regidoria de Joventut. Més informació, aquí.
  • Taller contra l'LGTBI-fòbia, dimecres 7 de juny, a la Biblioteca Font i Daniel. Més informació, aquí.

 Lluitem contra l'LGBTI-fòbia 

La Xarxa de Servei d’Atenció Integral LGBTI de Catalunya és un servei integral, de qualitat i de proximitat per a persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. Si voleu saber-ne més, us podeu posar en contacte amb el SAI del Maresme.

Us compartim també la declaració institucional que el Consell Comarcal del Maresme ha fet pública amb motiu del Dia Internacional contra l'LGBTI-fòbia.

Dia Internacional