Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Benestar Social Notícies
El pla es va aprovar en el ple de l'Ajuntament per unanimitat de totes les forces polítiques, que van felicitar-se per la iniciativa
Ple municipal del mes d'abril de 2009

El ple de l'Ajuntament de Llavaneres va aprovar dimecres 29 d'abril per unanimitat el Pla d'Ajut Extraordinari a la Famílies 2009. Es tracta d'un pla de xoc per fer costat als veïns del municipi amb més dificultats econòmiques davant l'actual crisi econòmica i els elevats índex d'atur. És un treball conjunt de les regidories de Benestar Social, Ensenyament i Joventut, i preveu sufragar despeses en alimentació i higiene bàsiques, en serveis municipals (escola bressol, menjador del casal de la Gent Gran...), en transport i menjador escolars, en medicaments, en llibres de text i també en activitats esportives.

Aquest pla de xoc està adreçat a les famílies empadronades a Llavaneres que es troben en situació de precarietat econòmica, fruit de l'atur, les condicions precàries de treball i la davallada d'ingressos a la llar; i té com a objectiu fonamental donar-hi suport per tal de pal·liar i reduir l'impacte negatiu de la crisi en les economies familiars. Es tracta d'una iniciativa del govern municipal de Llavaneres que ha encapçalat l'alcalde, Bernat Graupera, que és també regidor de les tres àrees involucrades, Benestar Social, Ensenyament i Joventut.

Dotació econòmica

Per poder tirar endavant aquest Pla Extraordinari d'Ajut a les Famílies, l'Ajuntament de Llavaneres disposa ja d'un borsa de diners que es vol ampliar a través d'una modificació de crèdit en el pressupost municipal, retallant altres despeses previstes, i també amb una dotació extraordinària de la Diputació de Barcelona, que puja a 13.000 euros, i que està inclosa en el Programa de suport als Ajuntaments per a ajuts d'urgències socials a les famílies.

L'alcalde, Bernat Graupera, avança la voluntat de poder ampliar aquesta borsa econòmica en cas que fos necessari: "No deixarem cap llavanerenc a l'estacada", va dir durant el ple. Durant la sessió plenària, que va tenir lloc dimecres 29 d'abril a la nit, tots els grups van manifestar el seu suport per tirar endavant aquest pla extraordinari d'ajut per protegir les famílies davant de la greu crisi econòmica. 


Requeriments

Es consideren famílies d'especial vulnerabilitat aquelles que (cal que compleixin el primer punt i, com a mínim, un dels altres supòsits):

1. Els dos progenitors es troben en situació d´atur o bé un dels dos està en situació d´atur i l´altre (tot i estar treballant) té un sou que no els permet cobrir les despeses més bàsiques.
2. Tenen fills menors a càrrec bé sigui en edat escolar o en situació d´aturat.
3. Formen part d´un nou perfil d´usuari, venen a Serveis Socials per primera vegada i la seva demanda és bàsicament econòmica. Es a dir, no hi ha d´altres factors de risc associats.
4. Tenen gent gran a càrrec amb pensions baixes i que contribueixen a l´economia familiar amb els seus ingressos.
5. Famílies monoparentals o monomarentals amb pensions d´aliments baixes o impagades.

Aquest barem s´aplicarà en aquells casos en que a més de la premissa 1, concorri un dels altres supòsits mencionats anteriorment.


Tipus d'ajuts

Les demandes econòmiques susceptibles d'ajut són:

- alimentació i higiene bàsiques
- ajuts per als serveis municipals (logopèdia, tractament psicològic, casals d'estiu, escola bressol, servei de menjador de Casal de la gent gran...)
- transport municipal i escolar
- ajuts per a medicaments (sempre amb recepta mèdica)
- ajuts de llibres i menjador escolar
- Altres activitats esportives, socials i d´oci adreçades als menors, a valorar amb els serveis implicats


Més informació

CATCert certifica que en data 30-04-2009 12:37:19 va segellar el contingut d'aquest fitxer i des de llavors no ha estat modificat.