Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Festes 2009 Festa Major La Minerva 2009
El programa de la festa major d´estiu inclou una cinquantena de propostes musicals, culturals, infantils i esportives perquè tothom hi participi
La festa major de La Minerva 2009 arrencarà amb un cap de setmana, el segon de juliol, cent per cent cultural. A més de gaudir de nou de la Camerart-Orquestra del Maresme, que interpretarà Concerts de Branderburg de Johan Sebastian Bach al temple parroquial, la companyia Inestable del Casal de Llavaneres presentarà la seva nova producció.

Es tracta de Golfus de Roma, que s´estrenarà la nit de l´11 de juliol al parc de Ca l´Alfaro. És una cita molt important perquè la companyia fa un any que treballa en aquest  espectacle de producció pròpia que val la pena no perdre´s, tal com destaca el regidor de Cultura, Josep Molins. L´altre gran esdeveniment del cap de setmana és la XVII Trobada de Puntaires, aplec que reunirà artesanes d´arreu de Catalunya el diumenge 12 de juliol.

Els actes centrals de La Minerva 2009 arriben concentrats entre els dies 17 i 20 de juliol. En la programació, l´Ajuntament i les entitats que hi col·laboren no han volgut deixar de banda cap col·lectiu. Hi ha propostes per als qui practiquen esports, per als infants, per al públic jove, per a la gent gran... Entre les propostes més tradicionals, hi haurà la nit dedicada als joves amb la festa Va parir tour de l´emissora Flaixbac i la música dels anys 80 i 90 de Formula Revolution, sense oblidar el ball per a tots els públics amb l´orquestra Tràfic. Tampoc hi faltarà la trobada de gegants, ni l´actuació castellera dels Capgrossos de Mataró, ni la cantada d´havaneres amb el grup Voramar i el rom cremat, i el castell de focs amb la pirotècnia Tomàs, de Benicarló, a baix a mar. Precisament, aquest any el parc de Sant Pere acollirà un dels balls populars més destacats, l´actuació de la Salseta del Poble Sec, en acabar l´espectacle pirotècnic, la nit del diumenge 19.

Entre els clàssics que tornen aquest juliol hem de distingir el concert de gala de l´orquestra Maravella, la tarda del dilluns 20, dia de festa local. Al llarg del matí i de la tarda hi haurà un munt de propostes adreçades a la mainada, mentre que la nit es tancarà amb el correfoc a càrrec d´Els Banyuts de Llavaneres.