Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Culturals Exposicions temporals Museu-Arxiu
El Museu-Arxiu presenta l'exposició de pintura de l'artista Anna Subirana, que convida a sentir l'essència del país nipó

Pintura d'Anna Subirana

El Museu-Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres convida a viatjar al Japó, durant aquest mes de juliol, de la mà de l'artista Anna Subirana, afincada a Llavaneres. A través de les seves pintures, Subirana vol compartir amb els visitants el record de la seva estada al país nipó, que la va marcar per la barreja entre la tradició i la modernitat. Es tracta de l'exposició dedicada a un artista local que cada any, coincidint amb la Festa Major de la Minerva, programa el Museu. La mostra es podrà visitar fins el dia 29 de juliol a Can Caralt.

Fa uns anys vaig tenir l’oportunitat de viatjar al Japó, va ser un viatge molt especial ple de misticisme i màgia. Vaig visitar i dormir, junt amb un grup d’amics, en monestirs, muntanyes sagrades, boscos frondosos, temples, ciutats i llocs molt especials plens d’història i tradició; fou intens, profund i enriquidor.

És un lloc màgic, net i ordenat, allà on vagis hi ha referències i es respiren les seves dues grans pràctiques espirituals: el Budisme i el Sintoisme. Dóna la sensació que tots els déus i entitats de la natura del Shinto impregnen l’aire i el lloc, i que el Budisme confereix als seus habitants la qualitat de l’autocontrol, del respecte i de l’ordre.

Les seves gents són amables, respectuoses i delicades, oferint una sensació de tranquil·litat i seguretat en els carrers inimaginable aquí. Els seus transports públics són puntuals, les cues ordenades i tots els seus espais nets.

Tokio ofereix un gran contrast amb les zones més rurals, amb el seu frenètic ritme, els seus alts edificis, llums, amplíssima oferta i bullici. Un lloc molt especial on, amb aquesta exposició, he volgut compartir part del que em va inspirar.

Anna Subirana

 El cartell

Pòster de l'exposició d'Anna Subirana

Pòster de l'exposició d'Anna Subirana

Fitxer: Poster_Anna_Subirana.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 254.69 kB

El programa

Díptic Anna Subirana

Díptic Anna Subirana

Fitxer: Diptic_Ana_Subirana.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 835.59 kB