Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Esportius 2012 Olimpíades 2012
Emoció en la cerimònia inaugural de les Olimpíades 2012

La cerimònia inaugural va obrir, divendres 29 de juny, les Olimpíades 2012, en una tarda plena d'emoció. L'arribada de la flama, per mar, a la platja de Llavaneres de la mà d'una deessa de l'Olimp va ser el tret de sortida. Rellevistes de tot el poble van pujar la torxa fins al passeig de la Mare de Déu de Montserrat, on ja havia començat la cerimònia inaugural, que va comptar amb les actuacions de tres entitats esportives locals: Club de Patinatge Artístic de Sant Andreu de Llavaneres, Gim Llavaneres i Club Taekwondo Venzalá. El moment més esperat de la cerimònia va arribar de la mà de Carles Canals, jugador professional de bàsquet que s'acaba de retirar després de 19 anys, l'encarregat d'encendre el peveter. Aquest moment va marcar l'inici de les Olimpíades 2012 de Llavaneres, enmig d'un ambient de festa. Les competicions van començar dissabte i s'allargaran fins el dia 8 de juliol. Hi ha 500 participants i tota mena de modalitats esportives.

Encesa del peveter Inauguració de les Olimpíades 2012

Llavaneres va celebrar amb tota solemnitat, divendres 29 de juny, la inauguració de les Olimpíades del 2012. Una cita que arriba cada quatre any, coincidint amb les Olimpíades que se celebren per a tot el món. Per a Llavaneres, aquesta és la vuitena edició. Tot va començar, ja fa 32 anys, quan un grup de llavanerencs va tenir la idea de celebrar al nostre poble un macroesdeveniment esportiu singular.

La torxa olímpica va arribar cap a les set de la tarda per mar, de mans d’una deessa de l’Olimp, que va lliurar el foc al regidor d’Esports, Josep Molins, acompanyat de la Comissió Olímpica. Mentre esperaven la flama, que un grup de voluntaris rellevistes van pujar per tots els barris del poble, al passeig de la Mare de Déu de Montserrat va començar la cerimònia inaugural amb la participació del Club Artístic de Patinatge de Sant Andreu de Llavaneres, Gim Llavaneres i el club Taekhondo Venzalà.

Homenatge a una trajectòria

El moment més esperat es va viure amb l'encesa del peveter. El cerimonial va començar amb desfilada dels representants dels barris, i de les portadores de la bandera olímpica, a càrrec de dues de les quatre joves llavanerenques, estudiants de l’Institut de Llavaneres, que aquest 2012 han aconseguir la plata en la Copa Catalana de Vela Escolar, Mireia Aroca i Marina Rodríguez. 

Els darrers rellevistes van lliurar, en aquell moment, la torxa a l’esportista llavanerenc Carles Canals. Jugador professional de bàsquet des dels 19 anys, s’acaba de retirar de la pràctica professional. Canals va començar jugant en el Club Bàsquet Valldemia i la temporada 2003-2004 va fer el salt a la categoria LEB Or. El Club Bàsquet Sant Josep de Girona ha estat el seu darrer club. Llavaneres li ha volgut reconèixer aquest esforç de superació personal i també la seva col·laboració, de la mà del Club Bàsquet Llavaneres, durant set anys, amb el campus d’estiu per a nens de 8 a 14 anys perquè ha estat un referent per a molts nois i noies.

L'encesa del peveter a càrrec de Canals i les paraules de l'alcalde, Bernat Graupera, donant per inaugurades les Olimpíades, van representar l'inici de nou dies de competicions. Uns 500 participants s’aplegaran, fins el 8 de juliol, per barris, lluint el seu respectiu color: blau, verd, groc, carbassa, gris o vermell. El diumenge 8 de juliol, a les 7 de la tarda, el passeig de la Mare de Déu de Montserrat serà l'escenari de la cerimònia de cloenda.

En el discurs inaugural, l'alcalde va agrair l'esforç i la dedicació de tots els membres de la Comissió Olímpica, i també dels clubs esportius, perquè sense ells no seria possible celebrar aquesta gran festa de l'esport. També va donar les gràcies als comerços i empreses que hi donen suport, com a patrocinadors.