Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada └rea de Serveis a les Persones Salut P˙blica Documents
La prevenciˇ, la millor eina

El mosquit tigre pertany a una espŔcie invasora que s'ha adaptat rÓpidament al medi urbÓ, molt activa i que ocasiona moltes molŔsties. A Sant Andreu de Llavaneres trobem els primers exemplars l'estiu del 2008.

Mosquit tigreEl millor mètode de control per evitar-ne la proliferació són les mesures preventives, evitar la posta d’ous i el creixement de les seves larves aquàtiques. És en els àmbits domèstics i espais particulars, on es creu que hi ha un percentatge majoritari de les poblacions del mosquit tigre. La manera de neutralitzar-los està a mans dels mateixos veïns. És important que tots segueixin els consells que es recomanen.

Des de l'any 2011 es realitza un tractament amb larvicides als embornals del municipi, un dels punts conflictius per la seva nidació. En col·laboració amb el Consell Comarcal de Maresme.

Des d’octubre de 2012, disposem d’una Ordenança municipal per la prevenció i control de mosquits en especial el mosquit tigre, que dota l’Ajuntament de les eines necessàries per fer complir les mesures oportunes en aquells espais que puguin contenir aigües estancades.

Contingut relacionat

Informació sobre mosquit tigre, Canal Salut de la Generalitat de Catalunya

Enllaç amb Servei de Control de mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat

 Més informació 

Mosquit tigre