Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada └rea de Serveis a les Persones Benestar Animal Documents
Per una poblaciˇ de gats sans
En l'Ómbit urbÓ Ús freqŘent la presŔncia de gats al carrer. Les col˛nies de gats han de ser controlades per raons de salubritat, reproducciˇ incontrolada i sanitat i benestar animal.

Menjadores per a gatsEl control consisteix en capturar els gats, sotmetre'ls a una revisió veterinària per mantenir una població sana i descartar malalties contagioses. El següent pas és l'esterilització per evitar que es reprodueixin i mantenir una població més estable. Finalment, es procedeix a fer-los una marca a la orella per identificar els gats ja controlats i se'ls allibera al mateix indret on es van capturar.

Els gats de les colònies controlades s'alimenten exclusivament amb pinso i aigua, així s'evita la presència de restes orgàniques al carrer i de plagues.

Cal recordar que l'ordenança municipal de protecció, control i tinença d'animals (art 34), prohibeix alimentar els animals a la via pública. De l'alimentació de les colònies de gats se n'encarrega l'associació ADALL, que col·labora en la gestió i control de les colònies de gats al municipi.

Si t'agraden els animals i vols col·laborar amb el programa de manera voluntària per tenir cura i encarregar-te d'alimentar una colònia, pots posar-te en contacte amb la Regidoria de Benestar Animal.

 

Més informació.Save

Save

Save