Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Cultura i Festes Museu Notícies
El Museu-Arxiu de Llavaneres presenta del 7 de març al 21 d'abril l'exposició de pintura, escultura i dibuix de Mariano Cabellos, "Catàleg de mirades"

Pintura de Mariano Cabellos

El Museu-Arxiu de Llavaneres mostrarà, del 7 de març al 21 d'abril, la pintura, l'escultura i el dibuix de Mariano Cabellos. L'exposició porta per títol Catàleg de mirades. L'artista ens proposa una visita virtual a l'exposició a través de les seves impressions....

Mariano Cabellos va néixer a Atienza (Guadalajara), l'any 1960. La vocació artística se li va despertar des de molt nen, envoltat d'art sacre i civil, en una vila carregada d'història i d'elements estètics. Podeu llegir la biografia de l'artista, aquí.

L'exposició Catàleg de mirades, que podrem descobrir al Museu de Llavaneres del 7 de març al 21 d'abril, recorre tres disciplines plàstiques; pintura, escultura i dibuix; diferents tècniques que es complementen entre elles i que són el vehicle amb què s'expressen quatre eixos temàtics. Així ens ho explica l'artista:

"El paisatge
El paisatge, de tall postimpresionista, està representat en general amb la tècnica de la pintura a l'oli. Hi trobarem aquí els paisatges mediterranis de Llavaneres o Cadaqués, al costat d'altres racons o temes d'Atienza. Aquestes obres daten des de l'any 2000 fins a l'actualitat.

Cadaqués
Menció especial mereix Cadaqués. L'exposició hi recull tres mirades diferents. Pintura, dibuix i una petita col·lecció d'escultures batejada amb el nom genèric de Personatges de Cadaqués. Són obres de petit format, nascudes dels materials que el mar ha retonat a les platges del Llané Petit o s'Arenella, combinats amb ferro i daten de l'any 2013.
 
Natura morta
El tema de la natura morta també és tractat en una sèrie de dibuixos fets amb grafit. La temàtica escollida fa referència a la contínua evolució de la natura, i en conseqüència de la vida. Són estudis de codonys en diferents etapes, desde la maduració fins a la seva descomposició. Daten del 2013.

La música
El quart eix temàtic fa referència a la música, expressada des de l'óptica dels instruments musicals. En general, són fragments d'instruments musicals, que amb la pintura, l'escultura o el treball amb paper, troben la seva manera d'expressió. Les escultures formen un quartet de corda, treballada en pedra d'alabastre. La sèrie neix l'any 2010 i s'allarga, de moment, fins aquest 2014.
Aquests darrers mesos, també amb la temàtica dels instruments musicals, he treballat amb materials reciclats, fonamentalment cartró, paper i plàstic."

Més informació

Cartell

Cartell

Fitxer: Cartel_Mariano_Cabellos.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 227.4 kB

Exposició dedicada a Mariano Cabellos

Exposició dedicada a Mariano Cabellos

Fitxer: Diptic_Mariano_Cabellos.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 467.8 kB