Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Cultura i Festes Notícies
Llavaneres organitza una conferència en el marc de la celebració del Tricentari dels fets del 1714

El Maresme a la Guerra de Successió, una visió econòmica. Aquesta és la temàtica que l'historiador Benet Oliva descriurà el proper divendres 24 d'octubre a la sala de plens de l'Ajuntament de Llavaneres. La conferència començarà a dos quarts de vuit del vespre, i s'inclou en els actes locals de la commemoració del Tricentenari del 1714.

El Tricentenari, a LlavaneresBenet Oliva i Ricós és president del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt. Nascut l'any 1958, és llicenciat en Economia i està especialitzat en història econòmica. Oliva ha publicat nombrosos treballs.
 
El proper 24 d'octubre, a Llavaneres, oferirà una visió econòmica del Maresme en l'època de la guerra de Successió. Repassarà la trajectòria d'un conjunt de nissagues relacionades amb la comarca, el que es coneix com a generació de 1680 o de Feliu de la Penya, el redreçament econòmic del país i el seu paper clau durant la guerra de Successió i la postguerra.

La conferència també aprofundirà en Sant Andreu de Llavaneres, municipi del qual hi exposarà els casos dels Pera, taverners barcelonins associats als Bruguera de Dosrius i herois del setge, i dels Morera, argenters i mercaders.