Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Festes 2014 Festa Major de Sant Andreu
Toni Martí s'endú el segon premi i Carme Fageda, el tercer

Concurs de Pintura i Escultura 2014: els guanyadors

La pintora de Caldes d’Estrac Marta Bassa és la guanyadora del 2n Concurs de Pintura i Escultura del Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres, amb l’obra Sense títol. El segon premi ha estat per a l’artista mataroní Toni Martí i Carme Fageda, també de Mataró, s'ha endut el tercer premi. Els autors podran exposar en una col∙lectiva el proper any, a la sala polivalent del Museu, i el guanyador tindrà dret a una exposició individual el 2016.

El veredicte del jurat, format per Isabel Coll, professora d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona, Pere Pascual, crític d’art, i Tomàs Safont-Tria, pintor, es va fer públic divendres 28 de novembre, a la tarda, en el marc de la Festa Major de Sant Andreu.

Exposició fins al 4 de gener

L’obra guanyadora és una pintura al tremp titulada Sense títol; l’obra classificada en segona posició és una pintura acrílica sobre paper titulada Entre cel i terra XX, i la tercera obra premiada és una pintura amb tècnica mixta titulada Ciutat. Les obres guanyadores d'aquesta segona edició, juntament amb una selecció dels treballs presentats al concurs, es poden veure al Museu fins al 4 de gener.

El Museu Arxiu va recuperar l’any 2012 una antiga tradició dels anys 50 a Llavaneres. El balanç és positiu perquè el nivell de les obres presentades ha estat molt alt en aquestes primeres dues edicions. Aquest 2014, s’hi han presentat 40 obres, sis més que fa dos anys: 24 són de Mataró i de la resta del Maresme, 8 de Llavaneres i 8 de Barcelona i la resta d’altres poblacions, com Sabadell i Sant Cugat del Vallès. Els premis els va lliurar el regidor de Cultura de Llavaneres, Joan Mora, acompanyat del director del Museu, Lluís Albertí, i de membres del jurat i de l'Organisme Autònom del Museu.