Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Comunicació Opinió Grups Municipals Convergència i Unió
  • Tots recordem a Groucho Marx quan deia tot rient-se de la societat política de la seva època, “aquests són els meus principis i si no li agraden en tinc uns altres”. Les primeres pràctiques d´aquest equip de govern, tot i que amb el màxim respecte, em recorden aquest excel·lent còmic.

    Hom sentia arreu del país per boca d'ERC que aquestes eleccions municipals eren plebiscitàries, però després han fet fora CiU de la meitat de governs municipals. Fins i tot a Montgat han pactat amb l'únic regidor de l´Estat Espanyol del Partit Republicà d´Esquerres per fer fora CiU.

    Però no ha estat aquest l´únic canvi de principi. En tenim més.

    Moltes llavanerenques i llavanerencs recordaran fa ara quatre anys els crits dirigits al govern d´aleshores de “lladres, xoriços, corruptes i pocavergonyes”, entre d'altres, per part del públic de la sala de plens per haver tingut la gosadia de posar unes assignacions mensuals de 1.000€ als regidors de govern. “Lladres, xoriços, corruptes, pocavergonyes”, insults que, amb les mans sota la taula, van ser aplaudits per altres regidors que abans estaven a l´oposició i ara es troben al govern. I no només això sinó que la crispació va arribar a tal nivell, que algun regidor del govern va haver de sortir escoltat per la policia!

    Ara, el govern actual format pels mateixos regidors que van promoure o van donar alè a aquella protesta ciutadana, ens imposa unes assignacions de 1.025 € mensuals per als regidors de govern, quan fins ara eren de 825 € de mitjana, i 2.200 € mensuals per a l'alcalde, quan fins ara eren 1.800 €. Això vol dir que s'apugen 200 € els regidors i 400 € l'alcalde. Aquest increment representa 28.800 € l'any, més de 115.000 € aquest mandat.

    No ens sembla malament la quantia, sinó la poca coherència respecte fa quatre anys, així com amb allò contingut al programa d´ERC, on es deien coses així: "Reducció de retribucions als polítics, reducció dels sous dels polítics"; "El 2015 l´estalvi serà més gran"; "Congelació de sous dels polítics. Durant els 4 anys de mandat, els regidors no superaran, en cap cas, els 850 € mensuals i l´alcalde els 1.800 €"...

    Què ens passa a Llavaneres? Som diferents? No tenim memòria? Ens volem enganyar a nosaltres mateixos? Fa quatre anys circulaven pamflets on es criticaven els 1.000 € d´assignació mensual i s'insultava als regidors per augments inferiors. Avui el que us escriu, denuncia incompliments importants amb un moment transcendent de país només amb aquest escrit. Això ja és una millora. Depèn dels lectors que sigui suficient.

    Hem de ser capaços de triar gent que sembli honrada, que a més ho siguin i que a més s'hi comportin com a tal. No podem passar per alt aquests fets.

    Deia Montaigne, “que qui té poca memòria s´hauria d´abstenir de mentir”. Jo no sóc ningú per qualificar de mentider al nou equip de govern, però sí puc dir que són desmemoriats i sincerament... com a ciutadà no sé què em preocupa més.