Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Comunicació Opinió Grups Municipals Convergència i Unió
Article de CiU. Octubre de 2018
  • L'1 d'octubre de 2017 el poble de Catalunya va decidir autodeterminar-se. Malgrat la voluntat i la resistència del poble català, encara no hem fet efectiu el mandat de l'1-O. Ara ens trobem en un moment transcendental de la nostra història. Les properes eleccions municipals i europees es presenten com una gran oportunitat per organitzar-nos de nou, per assolir el nostre objectiu final.

    Ha quedat demostrat que l'independentisme és d'arrel popular, amb la defensa heroica dels col·legis i de les urnes de l'1-O. En el context de les properes eleccions municipals del 2019, i més enllà, o paral·lelament, amb el que decideixin els nostres partits polítics, nosaltres no defugim de la creació de llistes unitàries i transversals, a tots els pobles i ciutats de Catalunya, que aglutini el vot independentista, vingui d'on vingui, per dur a terme el mandat popular de l´1 d´octubre.

    Sabem que alguns partits polítics no estan en aquesta trajectòria. Alguns d´ells no els necessitem. D´altres potser sí, però ells sabran en quin costat del terreny de joc es posicionen. Sigui com sigui, la ciutadania ha d´empènyer els partits perquè no es decantin del camí que no de bades vam iniciar l'1 d'octubre.

    Sabem que anem contra rellotge i que fer una llista electoral municipal, amb gent amb diferents sensibilitats, no és fàcil. Però tenim la voluntat i el convenciment de que cal intentar-ho. Estem en un moment històric únic i excepcional i per tant hem de utilitzar estratègies úniques i excepcionals. Hem de fer tot el possible per portar la República

    Catalana als ajuntaments, als Consells Comarcals, a les Diputacions i al Parlament de Catalunya. Les notícies del món polític i institucional ens sobrepassen dia a dia. Això vol dir que anem bé. No ho espatllem.

    Fem un ajuntament republicà a Sant Andreu de Llavaneres.