Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Govern obert Opinió Grups Municipals Convergència i Unió
Article de CiU. Febrer de 2019
  • Suposem que la majoria de ciutadans i ciutadanes s’hauran adonat que les obres del poliesportiu fa un temps que estan aturades.

    La gran obra amb la que el govern tancava la legislatura, amb inauguració inclosa just abans de les properes eleccions municipals, se n’ha anat en orris. I quines són les causes de l’esmentat enrenou?

    En primer lloc, una empresa adjudicatària que guanya el concurs amb preus i terminis massa agosarats, i que no pot complir. En segon lloc, un projecte que, segons la pròpia empresa, presenta deficiències estructurals.

    I ara ens fem algunes preguntes: Com és que les deficiències no es van detectar en el moment de calcular el pressupost de l’obra, i en canvi es detecten ara que l’obra ja està començada? Com és que un projecte d’un pavelló que pretén ser emblemàtic per la seva originalitat, que passa i és supervisat per diferents administracions, té deficiències prou importants com per haver d’aturar l’obra?

    Diuen els entesos que a l’obra pública tot això és normal. Potser és normal per ells. Però nosaltres no tenim perquè compartir-ho. Alguna cosa o algunes coses no es deuen fer prou bé a l’obra pública perquè això passi i a sobre sigui considerat com normal.

    I ara com queda? Doncs que tot està tant embolicat que l’ajuntament està intentant trencar el contracte amb l’empresa. Esperem que això no tingui repercussions econòmiques negatives.

    Les repercussions que ja és segur que hi hauran, és que s’haurà de refer el projecte i s’haurà de fer una nova licitació.

    Però encara hi ha més. L’empresa actual pot tornar a presentar-se i pot tornar a guanyar el concurs!

    Amb una mica de sort, d’aquí un parell d’anys tindrem pavelló.