Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Comunicació Opinió Grups Municipals Mandat 2019-2023 Junts per Llavaneres
Article de Junts per Llavaneres. Octubre de 2020
  • Parlem d'ètica. D'això volem parlar, de valors, de fer el correcte en política. Tothom ho entén si parlem de l'escàndol de les ITV o de la col·locació del germà d'un vicepresident del govern a dit en càrrecs d´assessors.

    La població necessita polítics exemplars, creure'ns les normes que aprovem, ser conseqüents i tenir present que quan optem voluntàriament per anar en llistes municipals, adquirim  moltes obligacions i algun dret, però sols drets de representació, cap altre.

    El passat gener el Plenari va aprovar el Codi Ètic i de Bon Govern de Llavaneres. Junts per Llavaneres va votar-hi a favor, el ciutadà ha de saber que els seus polítics, actuem correctament.

    El Codi ètic estableix un model i compromís dels càrrecs i personal al servei de l´Ajuntament, és una ordenança amb la finalitat d´incrementar la transparència en la gestió pública i els comportaments ètics i responsables.

    El codi ètic diu: els polítics han de “vetllar per la imparcialitat quan estiguin en joc determinats nomenaments, contractacions públiques”.

    També diu: “abstenir-se d´utilitzar el seu càrrec (...) per atorgar-se, a si mateixa i/o a terceres persones, qualsevol tipus de benefici, ni dur a terme cap tipus d´activitat privada que, directa o indirectament, entri en col·lisió amb els interessos públics”.

    En altres paraules, els polítics no han de donar-se contractes o fer compres ni a ells ni a persones relacionades directa o indirectament amb ells; la primera i principal, relacions familiars.

    Dit això, aquest govern no pot actuar contra el que el codi ètic estableix ni contra la moral política, no es poden atorgar contractes o serveis a familiars de membres del govern ni a persones relacionades amb ells. Cal una resposta contundent i immediata del govern que passa per sacrificis polítics.