L'Ajuntament de Llavaneres està treballant per implementar al municipi el pla de reobertura anunciat per a les properes setmanes per part del govern de la Generalitat de Catalunya: el primer tram entra en vigor dilluns 23 de novembre. Repassem les novetats.
HOSTELERIA, RESTAURACIÓ I HOTELS
Es reobren, tot garantint una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.
Horari: de 6 a 18 h i, de 18 a 21.30 h, exclusivament per a sopars.
Es reobren amb el 30% de l’aforament amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.
Horari: de 6 a 18 h i de 18 h a 21.30 hores, exclusivament per a sopars.
En els locals o edificis que disposen només de ventilació natural mitjançant finestres i portes, cal procurar que aquestes estiguin obertes el màxim d’hores possibles, i especialment en els espais més concorreguts i en espais compartits.
Cal ventilar els espais prèviament, durant i després de la seva ocupació.
Per tal que la ventilació sigui efectiva, convé provocar fluxos d’aire entre finestres o entre portes i finestres, obrint finestres o portes que es trobin oposades entre sí per tal que corri l’aire, aconseguint una ventilació creuada, de forma que facin un escombrat de l’aire interior i es renovi amb l’aire exterior. Cal evitar, però els corrents d’aire que no estiguin associats a la ventilació i evitar també que es produeixin corrents d’aire de zones amb presència de casos possibles o probables de Covid-19 cap a zones lliures de Covid-19.
Com a criteri general, és recomanable mantenir les instal·lacions interiors ventilades, mantenint permanentment les finestres i portes obertes, sempre que es pugui.
Cal cercar l’equilibri entre la ventilació i el confort tèrmic i acústic. Per això, quan no sigui factible mantenir les finestres i/o portes obertes, cal fer-ho durant el màxim de temps possible i el màxim nombre de vegades.
En els locals on no hi hagi ventilació natural, hauran de fer servir els climatitzadors amb la màxima aportació possible d'aire exterior.
Quan es facin servir ventiladors cal que el flux d’aire generat no es dirigeixi cap a les persones i s’utilitzi a la menor velocitat possible, per generar menys turbulències.
Trobareu la informació actualitzada, aquí.
COMERÇ
CULTURA
JOVENTUT
ESPORTS
VIA PÚBLICA
EDUCACIÓ
COMERÇ
TRANSPORT PÚBLIC
MOBILITAT