Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis Centrals Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i Consum Notícies
Ampliem el termini per participar en el concurs gastronòmic dedicat al pèsol

Tot a punt per a una nova edició del concurs de cuina Llavamasterxef. El punt de trobada és el parc de Ca l'Alfaro, dissabte 15 d'abril, a les 16.30 h, i les inscripcions estan obertes fins divendres 14 d'abril a les 14 h. Un any més, l'activitat forma part del programa de la Festa del Pèsol Garrofal de Llavaneres. El concurs està dotat amb 400 euros per a premis, amb quatre premis de 100 euros, i és obert a tothom. La participació pot ser individual o en grups d'un màxim de tres persones. A més, hi ha dues modalitats: júnior i adults. Com a novetat d'aquest any, s'estableix que els equips poden triar un restaurant de la vila perquè els faci de mentor durant el concurs. Cal que a la instància facin constar si algun restaurador local abanderarà l'equip. Podeu consultar les bases i el tràmit de participació, aquí. 

Categories de participació i premis

S’estableixen dues categories i quatre premis de 100 € repartits de la següent manera:

a) Llavamasterxef

Adreçat al públic en general. La participació pot ser individual o en grups d’un màxim de tres persones, dues de les quals han de ser més grans de 16 anys.

S’hi estableixen tres premis:

  • 1r premi: Plat estrella (100 €)
  • 2n premi: Plat de Pèsol garrofal (100 €)
  • 3r premi: Les bones postres (100 €)

b) Llavamasterxef júnior

Adreçat a infants fins a 15 anys. L'equip ha d'estar format per tres persones, dues de les quals han de ser necessàriament infants d'edat igual o inferior a 15 anys. S’estableix un únic premi:

  • 4t Premi: Llavamasterxef Jr (100 €)

Barems

  • 1a prova: Plat estrella. Cada participant haurà de portar el seus propis estris i ingredients per poder lluir-se i elaborar els seu "plat estrella" amb un límit de temps. Perquè el plat entri a concurs cal lliurar al jurat un document amb explicació detallada de la recepta i dels ingredients emprats.
  • 2a Prova: Plat amb Pèsol garrofal. L'organització subministrarà els pèsols als participants. L'equip, lliurement, a partir de receptes i materials propis, haurà de preveure i portar els ingredients necessaris i els estris de cuina per elaborar el plat amb un límit de temps. Perquè el plat entri a concurs cal lliurar al jurat un document amb l’explicació detallada de la recepta i dels ingredients emprats.
  • 3a Prova: Les bones postres. Es tracta d’una dolça creativitat en mans dels concursants, que també hauran de portar els ingredients i els estris necessaris per elaborar el plat amb un límit de temps. Perquè el plat entri a concurs cal lliurar al jurat un document amb explicació detallada de la recepta i dels ingredients emprats.

Inscripció i termini

  • La inscripció al concurs és gratuïta i es podrà tramitar fins divendres 14 d’abril de 2023 a les 14 h, presentant una instància. Accediu aquí al tràmit.
  • Els concursants s’hauran de presentar a les 16.30 h del dissabte 15 d’abril de 2023 a l’entrada de l’edifici municipal de Ca l'Alfaro i s’hauran d'identificar amb el número d’inscripció.
  • Un jurat format per persones relacionades amb el món de la restauració i del Pèsol garrofal de Sant Andreu de Llavaneres emetrà el veredicte, que es farà públic diumenge 16 d’abril de 2023, a les 12.30 h, en el parc de Ca l’Alfaro, amb motiu de la 23a Festa del Pèsol.