Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada └rea de Serveis a les Persones Salut P˙blica Documents
Consells de salut

Aquest portal, adreçat a la ciutadania i als professionals sanitaris, pretén promoure la salut de les persones, posant al seu abast una eina educativa que els permeti tenir cura de la seva salut.

(29/05/2023)

Arxiu externLa falsa creença que el tabac que t'emboliques tu mateix és menys nociu que els cigarrets normals ha fet que el seu consum es dispari. De fet, la picadura de tabac té els mateixos components tòxics i químics que el tabac que es compra ja amb les cigarretes fetes. Tot i que pot semblar que es fuma menys, el consum de nicotina acaba enganxant de la mateixa manera i fa el mateix mal. La picadura de tabac sense filtre o amb el filtre mal col·locat pot resultar molt perjudicial. A més, un dels pitjors components del tabac és el paper, que s’usa i es fuma en els dos casos. Consulta'ns i t'expliquem els components químics que conformen una cigarreta.

(15/05/2023)

Arxiu externEls àcars són microorganismes que es troben a la pols i són els residus que generen els que poden provocar al·lèrgia. Com que per desenvolupar-se necessiten foscor, humitat i temperatures càlides, alguns consells per combatre'ls són airejar l'habitació i les mantes i rentar la roba del llit una vegada a la setmana amb aigua calenta (55 °C).

(01/05/2023)

Arxiu externEn el cas de feines amb exposició a tòxics o a materials biològics que poden ser inhalats, recorda prendre mesures preventives; ja sigui la utilització de mascaretes especials, ventilar la zona de treball, utilitzar aigua per evitar la difusió aèria de les partícules en suspensió, etc. Si vols saber-ne més, consulta'ns.

(17/04/2023)

Arxiu externIngredients (1 ració): 
4

(03/04/2023)

Arxiu externPer anar a caminar es recomana portar a la motxilla:

  1. Barret i ulleres de sol, per reduir l'exposició solar i protegir els ulls.
  2. Aigua, beu-la abans, durant i després de l'activitat.
  3. Protector solar, aplica'l 30 minuts abans de l'exposició solar.
  4. Menjar. Algun aliment per fer un mos i recuperar energia.
  5. Calçat esportiu còmode
  6. Roba transpirable.