X
Estat d'alarma: Covid-19.
Botó que mostra/amaga menú lateral
Versió per imprimir
Documents
La Infermera Virtual
Consells de salut

Aquest portal, adreçat a la ciutadania i als professionals sanitaris, pretén promoure la salut de les persones, posant al seu abast una eina educativa que els permeti tenir cura de la seva salut.

(22/02/2021)

Arxiu externSi volem utilitzar-los, necessitem un aparell per a mesurar la humitat. Aquesta ha d’estar entre el 40 i el 60%. Els humidificadors disminueixen la sequedat de les mucoses i poden alleujar la congestió nasal del refredat. En el cas de les bronquitis, bronquiolitis o asma, poden ser perjudicials ja que a l’augmentar la humitat ambiental, també augmenta la concentració d’àcars i fongs, microorganismes que empitjoren els símptomes d'aquestes malalties. Una solució per a tots aquests casos és la humidificació suau que produeix qualsevol recipient que contingui aigua i que es col·loqui sobre el radiador.

(08/02/2021)

Arxiu externLes vacunes que s'administren a Catalunya han estat aprovades per agències reguladores com la EMA (European Medicines Agency) que garantitzen la seva seguretat. Fins que una proporció important de la població no estigui vacunada, es recomana seguir amb les mesures de prevenció: distància de seguretat, higiene de mans i ús de mascareta.

(25/01/2021)

Arxiu externQuan la mascareta està humida, perd la capacitat de filtratge. Recorda que es recomana canviar de mascareta després de 4 h d’ús, o abans si està humida. ♻️ Si la mascareta és reutilitzable: renta-la amb aigua calenta a 60° i afegeix unes gotes de lleixiu. Segueix sempre les instruccions del fabricant.

(11/01/2021)

Arxiu externEn la situació actual que estem vivint, estem molt exposats a situacions d’estrès emocional, decepcions, i adversitats que ens poden generar angoixes i frustracions. La resiliència és la capacitat que tenim per a recuperar-nos d’aquests daltabaixos, superar-los o fins i tot ser transformats per ells. Descobreix 5 senzills consells que t’ajudaran a augmentar la teva resiliència.

(28/12/2020)

Arxiu externSi els teus fills/es els agraden els videojocs, recorda: Convé ubicar la consola o l’ordinador en un espai comú. És important jugar amb ells. S’ha de limitar el temps de joc i pactar uns horaris. És recomanable participar en l’elecció del videojoc.

Diputació de Barcelona
^