Aquest portal, adreçat a la ciutadania i als professionals sanitaris, pretén promoure la salut de les persones, posant al seu abast una eina educativa que els permeti tenir cura de la seva salut.
Les begudes fermentades són aquelles que han passat un procés de fermentació en el que, microorganismes com bacteris o llevats transformen els sucres presents entre altres coses, en alcohol. En són un exemple: el vi o la cervesa.
Les begudes destil·lades provenen de la destil·lació de les begudes prèviament fermentades, per la qual cosa tenen una graduació d’alcohol més alta. El procés de destil·lació, consisteix a escalfar el líquid per evaporar l’alcohol; i després refredar i condensar aquests vapors per obtenir una beguda amb una concentració major d’alcohol. En són un exemple: el whisky, ron, ginebra, etc.
Podem arribar a pensar que consumir una beguda fermentada, en tenir menys graduació, és menys perjudicial per a la nostra salut. Però ull! A mesura que anem bevem la concentració augmenta.
L'Eva Roman, infermera, ens explica la diferència de consumir unes o altres, i els riscs associats.
Mira al teu voltant i tingues unes paraules, un detall, amb aquelles persones que creus que poden trobar-se en una situació de soledat.
Les conseqüències de les caigudes són físiques, psicològiques i socials. Per això és important la prevenció. Abans de la caiguda:
És un dol complex d’elaborar perquè és per una mort sobtada i inesperada, perquè els familiars se senten interpel·lats per la conducta del suïcida i perquè socialment la mort per suïcidi està estigmatitzada. Cada integrant reaccionarà no només d'acord amb la seva personalitat, sinó també pel tipus de relació i vinculació que tingués amb la persona difunta.
És convenient estimular el desenvolupament del llenguatge des de la primera infància mitjançant cançons infantils, jocs i contes, fomentant el diàleg amb el nen, respectant el seu temps i manera d'expressar-se.
Descobreix com evoluciona el llenguatge dels 2 als 17 mesos: