X
Telèfon per a situacions de vulnerabilitat
Ca l'Alfaro
Botó que mostra/amaga menú lateral
Versió per imprimir
Documents
La Infermera Virtual
Consells de salut

Aquest portal, adreçat a la ciutadania i als professionals sanitaris, pretén promoure la salut de les persones, posant al seu abast una eina educativa que els permeti tenir cura de la seva salut.

(07/09/2020)

Arxiu externEs considera mort perinatal la que es dóna entre la setmana 28 de l'embaràs i el setè dia després del part. Tradicionalment, s'ha tractat amb desconeixement aquesta situació. Algunes recomanacions a tenir en compte són:

 

 • Cal veure i tocar el nadó, per prendre consciència del naixement i de la mort.
 • És important posar nom al bebè.
 • S'han de recollir i elaborar records del nen o la nena (fotos, empremtes, la polsereta identificativa, etc.).
 • Cal implicar els altres fills en el dol.
 • S'han de procurar moments d'intimitat amb la parella, per expressar emocions i comunicar-se.
(24/08/2020)

Arxiu externApunta’t els ingredients: 1 litre d'aigua bullida, el suc d'una llimona, 2 cullerades soperes de sucre, 1 culleradeta de bicarbonat, ½ culleradeta de sal.

(10/08/2020)

Arxiu externHas de tenir en compte algunes recomanacions bàsiques si vols emmagatzemar la llet que t'has extret del pit, com que:

 

 • La llet fresca (acabada d'extreure) i guardada en un recipient tancat es manté a temperatura ambient (menys de 25ºC) entre 4 i 8 hores.
 • La llet refrigerada a la nevera (a menys de 4ºC) es pot conservar durant uns 5 dies.
 • La llet que no s’hagi d’utilitzar, s’ha de congelar abans de dos dies.
 • La llet congelada (a -20ºC) es conserva entre 6 i 12 mesos.
 • La descongelació hauria de ser de forma progressiva a la nevera.
 • La llet que s'ha descongelat no es pot tornar a congelar. Si vols saber altres recomanacions que et poden ajudar a fer més fàcil aquesta tasca, consulta'ns.
(27/07/2020)

Arxiu externL'aplicació d'un paquet de gel, pèsols congelats, etc. ajuda a disminuir el dolor, ja que causa una disminució de la sensibilitat. Aplicant gel s'aconsegueix gairebé immediatament un refredament de la pell i, si es deixa prou temps (uns deu minuts en les persones primes i al voltant de trenta en les obeses), també dels músculs. L'efecte sobre els músculs perdura més perquè quan es treu l'aplicació de fred els vasos sanguinis continuen contrets durant un cert temps i redueixen l'arribada de la sang a la zona. Descobreix en quins casos el seu ús no es recomana

(13/07/2020)

Arxiu externLa suor és un dels sistemes d'eliminació d'aigua que té també les funcions de regular la temperatura corporal i mantenir la flora de la pell i l'elasticitat. Les diferències en la quantitat i l'olor de la suor depenen del tipus d'alimentació, de la temperatura ambient, dels líquids ingerits i de la tipologia de cada persona.

Diputació de Barcelona
^