Botó que mostra/amaga menú lateral
Versió per imprimir
Documents
La Infermera Virtual
Consells de salut

Aquest portal, adreçat a la ciutadania i als professionals sanitaris, pretén promoure la salut de les persones, posant al seu abast una eina educativa que els permeti tenir cura de la seva salut.

(10/01/2022)

Arxiu externEl test d'automostra per detectar la Covid-19 que es pot trobar a les farmàcies, detecten proteïnes del virus en persones asimptomàtiques, indicant si es té o no càrrega viral del SARS-CoV-2.


Aquests tests no són vàlids per viatjar, ja que no consten en la història clínica.

El procediment a seguir és:

  • Pren una mostra de les dues foses nasals amb el bastonet
  • Espera 15 min. que aparegui el resultat
  • Per assegurar-nos que el test es vàlid ha d’aparèixer una ratlla a la “C” de Control

Els resultats mostren:

  • Positiu: Càrrega viral de SARS-CoV-2 alta, per tant, hi ha sospitad'infecció.
  • Negatiu: Càrrega viral SARS-CoV-2 baixa. No vol dir que no s'estigui infectat.
(27/12/2021)

Arxiu externL'estrenyiment és una alteració del patró intestinal normal, on hi haurà una disminució dels moviments intestinals, amb una evacuació dolorosa, difícil i incompleta. Per prevenir-ho cal menjar aliments rics en fibra, hidratar-se correctament, fer exercici i si cal prendre mesures com massatges abdominals. Si, així i tot, aquest no millora, consulta a un professional de la salut. 

(13/12/2021)

Arxiu externTant si t’agrada menjar 3 plats com si prefereixes plat únic, a continuació et proposem 2 exemples de menú per aquest hivern.

(29/11/2021)

Arxiu externÉs convenient estimular el desenvolupament del llenguatge des de la primera infància mitjançant cançons infantils, jocs i contes, fomentant el diàleg amb el nen, respectant el seu temps i manera d'expressar-se.

Descobreix com evoluciona el llenguatge dels 2 als 17 mesos:

  • Edat 2-3 mesos: Reconeixen el significat dels gestos i expressions. Apareix el somriure social.
  • Edat 4-12 mesos: Inicien la conducta comunicativa intencionada (miren el seu interlocutor i entenen el "no-no". El llenguatge i els gestos els permeten utilitzar l'adult per aconseguir el que desitgen.
  • Edat 13-17 mesos: Responen a preguntes simples de manera no verbal. Vocabulari de 4 a 6 paraules.
(15/11/2021)

Arxiu externLa tècnica culinària de fregir els aliments és àmpliament apreciada. Els aliments conserven bé les seves propietats nutricionals, ja que el temps de cocció és molt curt; però alhora s'enriqueixen en greix a causa de l'absorció de certa quantitat d'oli. Si vols saber alguns consells sobre com fer un bon fregit, consulta'ns.

Diputació de Barcelona
^