Botó que mostra/amaga menú lateral
Versió per imprimir
Documents
La Infermera Virtual
Consells de salut

Aquest portal, adreçat a la ciutadania i als professionals sanitaris, pretén promoure la salut de les persones, posant al seu abast una eina educativa que els permeti tenir cura de la seva salut.

(22/07/2024)

Arxiu externA l’estiu anem més lleugers de roba i a vegades poden aparèixer complexes amb el propi cos.

A les xarxes socials i a la publicitat, apareixen fotos de persones que ens suggereixen models de bellesa estereotipats.

No siguis massa crític amb tu mateix. Recorda que la bellesa no només es troba en el teu físic sinó en la teva manera de fer i d’actuar.

Cuida la teva autoestima.

(08/07/2024)

Arxiu externEn la marxa nòrdica és important parar atenció a la postura corporal. Una bona posició minimitza la tensió de la musculatura, dels lligaments, de les articulacions i dels ossos. T'expliquem la postura a adoptar i el patró corecte de la marxa al següent vídeo.

(24/06/2024)

Arxiu externAparta la font de calor, refresca la zona i aplica crema hidratant, ingereix líquids i vigila que no aparegui febre. En el cas d'aparèixer febre, consulta a la teva infermera. En el cas d'una cremada greu, apaga la font de calor amb una manta o fent rodar per terra a l'afectat i si t'és possible retira anells, rellotges o polseres, refreda la zona amb aigua 20 min i adreça't a un professional de la salut per fer-ne una valoració (o truca al 112 en el seu defecte).

(10/06/2024)

Arxiu extern

  • Fes 5-6 àpats
  • Consumeix els aliments tebis
  • Menja les verdures i fruites crues, pelades i sense llavors
  • Evita el cafè, l’alcohol i les begudes amb cola, la llet, els aliments fregits o els àpats rics en greixos
  • Si dorms panxa enlaire, eleva el capçal.
(27/05/2024)

Arxiu externL'edatisme és la paraula que s'utilitza per descriure els estereotips, els prejudicis i la discriminació contra nosaltres mateixos o contra altres persones, en funció de l'edat. T'expliquem els seus efectes i 3 estratègies per a combatre'l.

 

Diputació de Barcelona
^