X
A partir del 17 d'octubre, Llavaneres aposta per la recollida porta a porta de les escombraries!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Versió per imprimir
Documents
La Infermera Virtual
Consells de salut

Aquest portal, adreçat a la ciutadania i als professionals sanitaris, pretén promoure la salut de les persones, posant al seu abast una eina educativa que els permeti tenir cura de la seva salut.

(28/11/2022)

Arxiu externL’estat d’ànim d’una persona pot variar al llarg del dia. Les emocions provoquen una sèrie de canvis fisiològics que permeten preparar el cos per passar a l’acció, per adaptar-se a l’entorn. És important aprendre a regular les pròpies emocions, i no reprimir-les.

(14/11/2022)

Arxiu externLa dieta lactovegetariana cobreix les necessitats de calci més fàcilment inclús que els no vegetarians, perquè inclouen en la dieta aliments làctics, mentre que el consum de calci dels vegans tendeix a ser inferior a les ingestes recomanades. El més important és tenir en compte els factors que milloren l'absorció del calci, l'aportació de vitamina D i proteïna.

(31/10/2022)

Arxiu externLa fibra ha de formar part de la dieta habitual pels seus múltiples efectes beneficiosos: té un efecte saciant, regula el trànsit intestinal, alenteix l'absorció de nutrients i disminueix l'absorció de colesterol.

Amb una dieta equilibrada i variada que contingui fruites i verdures, llegums, fruits secs i algun producte integral n’hi haurà prou per augmentar la ingesta de fibra i millorar el tràns itintestinal.

(17/10/2022)

Arxiu externEs considera mort perinatal la que es dóna entre la setmana 28 de l'embaràs i el setè dia després del part. Tradicionalment, s'ha tractat amb desconeixement aquesta situació. Algunes recomanacions a tenir en compte són:

  • Cal veure i tocar el nadó, per prendre consciència del naixement i de la mort.
  • És important posar nom al bebè.
  • S'han de recollir i elaborar records del nen o la nena (fotos, empremtes, la polsereta identificativa, etc.).
  • Cal implicar els altres fills en el dol.
  • S'han de procurar moments d'intimitat amb la parella, per expressar emocions i comunicar-se.
(03/10/2022)

Arxiu externLa ràbia és una emoció que se sent quan la persona interpreta una situació com a injusta. Per regular-la, prova de deixar sortir aquesta emoció practicant esport o altres activitats que comportin un grau variable d'exercici físic, escriu tot el que sents o contacta amb alguna persona que escolti la teva vivència i els teus sentiments.

Diputació de Barcelona
^