Botó que mostra/amaga menú lateral
Versió per imprimir
Documents
La Infermera Virtual
Consells de salut

Aquest portal, adreçat a la ciutadania i als professionals sanitaris, pretén promoure la salut de les persones, posant al seu abast una eina educativa que els permeti tenir cura de la seva salut.

(26/07/2021)

Arxiu externRecomanacions per a fer la compra, la conservació i el cuinat dels aliments

  • Comprova que els aliments frescos no presenten alteracions (color, olor, aspecte)
  • Surt a comprar sense gana
  • Aprofita els productes de temporada
  • Comprova la data de caducitat io la qualitat de l'envàs.
(12/07/2021)

Arxiu externEl fet de suar més o menys no té cap implicació en la pèrdua de calories, ja que l'unic que despren aquesta reacció és aigua.

(28/06/2021)

Arxiu externÉs necessari mantenir-se hidratat, preferentment amb aigua, encara que també poden servir els sucs naturals, les infusions, el te o els brous vegetals, que, a més d'aportar líquids a la dieta diària, subministren altres nutrients (vitamines i minerals).

(14/06/2021)

Arxiu externEn cas de cremada aparta la font de calor, refresca la zona i aplica crema hidratant, ingereix líquids i vigila que no aparegui febre. En el cas d'aparèixer febre, consulta a la teva infermera. En el cas d’una cremada greu, apagar la font de calor amb una manta o fent rodar per terra a l’afectat i si t'és possible retira anells, rellotges o polseres, refreda la zona amb aigua 10-20 min i adreça't a un professional de la salut per fer-ne una valoració (o truca al 112).

(31/05/2021)

Arxiu extern

  1. Notifica la nova situació a la família i amics per augmentar el teu compromís i buscar el seu suport durant el procés.
  2. Pensa i escriu les raons per les quals fumaves i també les raons per les quals has deixat de fumar.
  3. Aprèn a reconèixer els símptomes d'abstinència de la nicotina; identifica les situacions que estan associades amb més intensitat a la conducta de fumar i preveu diferents formes d'afrontar-les sense cigarrets.
  4. Aprèn alguna tècnica de relaxació senzilla i comença a fer una mica d'exercici físic lleuger.
Diputació de Barcelona
^