Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 08.06.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Cuidar la nostra salut mental, el primer pas
Serveis i recursos per empoderar i acompanyar les persones en matèria de salut mental

La Regidoria de Salut Pública vol donar a conèixer SOM Salut Mental 360, una plataforma digital vinculada a l'Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu que neix amb la voluntat de ser un referent en matèria de salut mental a escala nacional i internacional i que compta amb la participació de l'infermer llavanerenc Jordi Mitjà. La pandèmia ha fet aflorar molts problemes psicològics i emocionals entre la població: és per tant un moment clau per aturar-se a reflexionar i aplicar aquests consells i coneixements al nostre entorn i a nosaltres mateixos. És per això que des del consistori ens sumem a la difusió d'aquest projecte amb l'enllaç al portal i amb l'explicació dels seus objectius.

L’objectiu és que aquesta plataforma serveixi per dotar la ciutadania de serveis i recursos digitals d’acompanyament, empoderament, informació, sensibilització i promoció en matèria de salut mental. La missió de Som Salut Mental 360, tal com s'explica en el web som360.org, és "construir un nou ecosistema de relacions entre tots els agents implicats, a partir d’una mirada inclusiva en 360 graus que integri tant els professionals dels àmbits de la salut i dels sectors social i educatiu com ciutadans, familiars, xarxes de suport i món associatiu. Un entorn que es construeix des dels valors de l’hospitalitat, el respecte, la solidaritat i el reconeixement de la importància de l’altre, del que sent i de la seva experiència."

El projecte

SOM Salut Mental 360 és una iniciativa impulsada per centres de l'Orde Hospitalària Sant Joan de Déu. Participen en aquest projecte diferents centres que atenen persones amb problemes de salut mental: el Parc Sanitari Sant Joan de Déu (Sant Boi del Llobregat, Barcelona), l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona (Esplugues de Llobregat, Barcelona) i Sant Joan de Déu Terres de Lleida (Almacelles-Lleida), així com Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona i l'àmbit solidari representat per Solidaritat Sant Joan de Déu. 

Aquest és un projecte pioner en què, per iniciativa de Sant Joan de Déu, es posa a disposició de la societat el coneixement dels professionals a través d’un procés de creació conjunta amb el teixit associatiu i diverses institucions socials i de salut.

Entre els professionals que en formen part hi ha el llavanerenc Jordi Mitjà i Costa, infermer de la Unitat de trastorns de la conducta alimentària de l'Àrea de Salut Mental Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Podeu consultar la resta d'integrants de l'equip, aquí.

Contacte

Per posar-vos en contacte amb la plataforma, podeu emplenar aquest formulari.

Som Salut 360

Diputació de Barcelona
^