X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Versió per imprimir
Documents
Control de legionel·la
Treballant per evitar-ne els brots epidèmics
La legionel·losis és una malaltia causada pel bacteri legionel·la, que es pot presentar de manera esporàdica o en forma de brots epidèmics que poden afectar grups de persones de la comunitat.

Control de legionel·laLa legionel·la és un bacteri ambiental que es troba molt estès a la natura, en llacs, rius i estanys. Des del seu reservori natural, el bacteri pot colonitzar els sistemes d’aigua calenta i freda dels edificis o altres sistemes que necessiten aigua per funcionar. Si la instal·lació disposa d’algun sistema que produeixi aerosols i, si troba les condicions que afavoreixin el seu creixement i multiplicació (temperatura, brutícia, estancament), les gotes d’aigua que contenen el bacteri poden ser inhalades i provocar la legionel·losi en grups específics de risc.

La millor manera de prevenir la seva aparició és l’adopció de mesures per evitar la seva colonització, la multiplicació i la dispersió, en aquelles instal·lacions que puguin tenir un risc associat a l’aparició de casos d’aquesta malaltia.
El Programa de control de la legionel·la consisteix en realitzar un seguit d’actuacions: neteja i desinfecció de les instal•lacions i analítiques de control per part d’una empresa acreditada (actualment STENCO), així com revisions periòdiques, manteniment de les instal·lacions i documentació.

Diputació de Barcelona
^