L'administració local té la responsabilitat de garantir que els aliments elaborats i/o comercialitzats al municipi siguin aptes per al consum i innocus per a la salut dels consumidors. Complir les normes sanitàries és una responsabilitat dels mateixos establiments; i l'Ajuntament, com a autoritat sanitària competent, ha de vetllar perquè sigui així.
Per això la Regidoria de Salut Pública realitza tasques de gestió del risc i de vigilància i control en l’àmbit de l’alimentació:
Enllaços
Agència Catalana de Seguretat Alimentària
Contingut relacionat
TRÀMITS
Declaració responsable d'inici d'activitat per a establiments alimentaris
Declaració responsable per a mercats i fires
INFORMACIÓ PER A ESTABLIMENTS
Guia de suport per a establiments de comerç minorista d'alimentació: autocontrols
Guia per a l'aplicació dels autocontrols als establiments minoristes. Diputació de Barcelona
Guia d'alimentació segura. Multiidiomes
Guia de bones pràctiques higièniques per a peixateries
Els al·lèrgens alimentaris en l'alimentació col·lectiva
Guia de pràctiques correctes d’higiene per a la venda d’aliments en mercats no sedentaris i fires
Guia de pràctiques correctes d'higiene per a l'aprofitament segur del menjar
INFORMACIÓ PER AL CONSUMIDOR
Guia pràctica per el consum de peix i marisc
Quatre normes per garantir la seguretat dels aliments
Alimentació equilibrada
Piràmide de l’alimentació saludable
10 Consells d'alimentació saludable