Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis Centrals Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i Consum Àlbums de fotos

Llavaneres ha acomiadat la 23a Festa del Pèsol Garrofal amb èxit de participació. No hi ha faltat cap ingredient: sopar gastronòmic, fira, concurs de cuina Llavamasterxef, degustació popular, música en directe, activitats nàutiques al CN El Balís, jocs i tallers infantils i bon temps. Pèsol garrofal i també Coca de Llavaneres, els dos productes locals amb marca de garantia de qualitat.

Durant tot el cap de setmana, el punt de trobada ha estat el parc del Primer d'Octubre però també hi ha hagut propostes al port Balís; i, per facilitar-ne la connexió, es va habilitar un trenet gratuït. La festa va començar divendres al vespre amb el lliurament del Pèsol d'Or 2023 al restaurant Masia Bartrès, en el decurs del sopar gastronòmic del pèsol servit pel restaurant Vil·la Minerva; i es va tancar dilluns 17 al port Balís amb la 2a Jornada professional del Pèsol Garrofal de Llavaneres, amb creacions culinàries en directe, degustació i passejada en vaixell.

Des del consistori, volem agrair la col·laboració de totes les empreses, entitats i persones que han contribuit a fer possible aquesta 23a Festa del Pèsol Garrofal, liderada per la Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Consum i Turisme; en especial a les hortes de pèsol garrofal i als restauradors participants, i també a l'Escola Municipal de Música i al CN El Balís. Fins al primer de maig, encara sou a temps de degustar els menús als restaurants participants en la Mostra Gastronòmica del Pèsol.

Guanyadors del Concurs de Cuina Llavamasterxef 2023

  • L’equip format per Daniel Martínez Torres, Jordi Casanova Muñoz i Marc Cisa Bonamusa ha estat el guanyador del premi Plat estrella.

  • L’equip format per Arnau Sanroque Lluch i Jiri Buj Gamiz ha estat el guanyador del premi plat de Pèsol garrofal.

  • L’equip format per Daniel Martínez Torres, Jordi Casanova Muñoz i Marc Cisa Bonamusa ha estat el guanyador del premi Les bones postres.

El segell de la Via Marina de Sant Jaume

Una de la novetats d'aquesta 23a Festa del Pèsol Garrofal de Llavaneres ha estat la presentació del segell de la vila per a la Via Marina del Camí de Sant Jaume, que el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme està impulsant i que relliga la ciutat de Girona amb la de Barcelona resseguint l'antiga Via Marina de la Via Augusta. A Llavaneres, hi ha dos punts de segellat: el Centre de Control del Port Balís i l'Oficina de Turisme del passeig de la Riera. Més informació, aquí.

Camí de Sant Jaume. Llavaneres
El segell de Llavaneres per al Camí de Sant Jaume.