Tot és a punt perquè Llavaneres es converteixi, el cap de setmana del 24 i 25 de novembre, en l'escenari de la Fira de l'Alimentació, la Tardor i el Bolet, l'Alimentabò. Seran una vuitantena de parades distribuïdes pel passeig de la Mare de Déu de Montserrat i el carrer de Munt. La visita a la fira és un dels reclams de la cita gastronòmica de la tardor al municipi, la Promoció de Productes Típics que enguany commemora la 14a edició i que té moltes més propostes. Tot i mantenir les activitats més clàssiques, l'edició d'enguany presenta novetats: s'aposta per distingir la visita a la fira amb ambientació modernista i, a més, es podrà participar en una visita guiada per conèixer el patrimoni arquitectònic de Llavaneres. L'agenda Cultural de la Generalitat se'n fa ressó, aquí.
Dissabte 24 de novembre, durant tot el dia, i diumenge 25 al matí, el passeig de la Mare de Déu de Montserrat i el carrer de Munt es convertiran en un mercat a l'aire lliure, on triar i remenar. Hi haurà una vuitantena de parades d'alimentació, on no hi faltarà el bolet, i també d'artesania. La novetat d'aquesta fira Alimentabò 2012 seran els vestits d'època i l'ambientació modernista amb què s'impregnarà enguany l'esdeveniment, tot recordant que Llavaneres també té un important patrimoni arquitectònic modernista.
Aquesta aposta es complementarà amb una visita guiada, Llavaneres, del Renaixement al Modernisme, que convida a conèixer alguns dels edificis més emblemàtics de la nostra població. Les inscripcions ja estan obertes, aquí.
Un dels moments de més afluència de públic tornarà a ser la degustació popular de la poma farcida de Sant Andreu, de la cuina del bolet i de la Coca de Llavaneres, que es farà diumenge a les 12 del migdia.
A més, com sempre, la Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme amb el suport de l'Agrupació Micològica Berguedana organitza l'exposició de bolets a la sala de plens de l'Ajuntament. Dissabte, recollida lliure pels boscos de Llavaneres i lliurament a la sala de plens, i diumenge repartiment de premis al bolet més rar i al bolet més gran.
Des d'aquest cap de setmana, a més, es pot degustar als restaurants participants els menús de la 14a Mostra de Productes Típics.