Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs 2009 10a Festa del Pèsol
Ja hi ha en marxa els preparatius de la cita gastronòmica de primavera, que s'ha decidit endarrerir a causa del retard de les collites a causa del fred
Pèsol de Llavaneres

La 10a Festa del Pèsol se celebrarà els dies 16, 17, 18 i 19 d'abril i la Mostra Gastronòmica se servirà del 3 d'abril al 3 de maig. Les dates s'acaben de consensuar amb els productors de pèsol. S'ha decidit retardar dues setmanes respecte la previsió inicial perquè el fred endarrerirà aquest any la collita.

La Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme ja està treballant en l'organització de la Festa i la Mostra Gastronòmica del Pèsol de Llavaneres del 2009, que aquest any celebra el desè aniversari. Amb motiu d'aquests deu anys, hi haurà novetats en el programa d´activitats i noves propostes per tal de fer més atractiva la cita gastronòmica de la primavera a Llavaneres. La festa del pèsol començarà dijous 16 d'abril amb el sopar de gala i el lliurament del pin d'or.

Aquesta setmana, la Regidoria ha reunit els participants per parlar de l'organització d'aquesta nova edició de la Festa del Pèsol. La primera trobada es va fer dilluns 12 de gener, a la sala polivalent de Ca l´Alfaro, i estava adreçada als establiments de restauració de la vila. La segona va tenir lloc dimecres 13, i va ser una trobada general per aprofundir en l'organització de la festa del pèsol del 2009. En aquestes reunions, a més de consensuar les dates, els productors locals de pèsol garrofal han demanat als restauradors que tant per a la degustació, com per a la mostra gastronòmica, facin servir exclusivament pèsol garrofal, que és l'autòcton de Llavaneres i el que dóna vida a aquesta festa gastronòmica i el que gaudeix de la marca de garantia de qualitat.