Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada └rea de Serveis Centrals Promociˇ Econ˛mica, Empresa, Comerš, Turisme i Consum NotÝcies

La nova edició de la Festa del Pèsol comptarà amb un room escape centrat en el Pèsol, la Coca i el Comerç de Llavaneres que recorrerà diversos punts de la vila. Consulteu el programa d'activitats!

Aquest cap de setmana Sant Andreu de Llavaneres tornarà a ser l’epicentre gastronòmic del país gràcies a la celebració d’una nova edició de la Festa del Pèsol, una cita popular que ha esdevingut un tret identitari de la vila. La  19a edició de la Festa del Pèsol se celebrarà del 13 al 15 d’abril i espera superar l’èxit d’assistents de l’any passat, quan es van superar els 3.000 visitants. Coincidint amb les jornades de la Festa i durant trenta dies – de l’1 al 30 d’abril -, els restaurants de la vila duran a terme novament la Mostra Gastronòmica del Pèsol que permet als visitants tastar plats on aquest producte és protagonista.

Un programa amb noves i originals activitats

Com és tradició, la Festa del Pèsol comptarà amb un ampli espai per als expositors al Parc de Ca l’Alfaro on els visitants podran conèixer i comprar pèsols directament als productors. No hi faltaran les propostes habituals com els tallers de cuina, les activitats infantils, els concursos de cuina per a totes les edats, les passejades en poni o el tradicional Sopar del Pèsol. Enguany, arriben originals novetats com la posada en marxa del ’‘Room escape del Pèsol, la Coca i el comerç’, una gimcana urbana que començarà a les hortes de Llavaneres i finalitzarà als carrers comercials del centre del municipi.

Segons la regidora de Promoció Econòmica, Teresa Vidal, la celebració d’aquesta festa popular té com a objectiu ‘dinamitzar els sectors de la restauració, la gastronomia i el comerç i posicionar el nostre municipi com a referent del turisme gastronòmic català’. En aquest sentit, Vidal augura una Festa del Pèsol exitosa, ja que ‘segons ens expliquen els pagesos de la zona, aquest serà un any de bona collita de pèsol'.

Bona valoració per part dels participants de l’edició 2017

Els establiments enquestats en la darrera edició de la Fira i la Mostra del Pèsol han valorat la seva participació amb un notable i el 78,6% tenen intenció de participar en l’edició del 2018. Aquest resultat es deu principalment a la bona valoració que en fan els participants d’aspectes com la distribució d’espais d’exposició, l’organització d’activitats com el Mercat de la Flor i el Jardí i el concurs d’aparadors i balcons florits o la celebració del Sopar del Pèsol.

Un esdeveniment on la participació d’empreses és fonamental

Des de la Regidoria de Promoció Econòmica s’anima als productors a formar part d’aquest multitudinari esdeveniment i es recorda que existeixen diverses modalitats de prendre-hi part: exposició i venda amb una parada; degustació de pèsol, coca o beguda amb carpa individual (només diumenge); degustació de pèsol dins la carpa gran on es farà la degustació popular (només diumenge) i participació en la Mostra Gastronòmica del Pèsol. Es fa saber als participants que enguany es manté el preu d’inscripció dels darrers anys en 3€ per m2 i dia. Properament, s’obrirà el període de presentació d’instàncies per participar de la Festa del Pèsol 2018.  

Informació important: En cas de fortes pluges, la degustació i Pesolada popular de diumenge al matí es faran al Casal Familiar de Sant Andreu de Llavaneres. La resta d'activitats quedaran anul·lades.

Consulteu el programa d'activitats:

Programa Festa del Pèsol 2018

Programa Festa del Pèsol 2018

Fitxer: programa_FESTA_DEL_PESOL_2018.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 2.83 MB

cartell festa del pèsol