Participació ciutadana - Sant Andreu de Llavaneres

Notícies
04.06.2018
Després que 994 persones hagin participat en la votació final del procés participatiu

Votació Labandària2

Entre els dies 28 de maig i 2 de juny, prop d'un miler de persones (un total de 994 veïns i veïnes empadronades a Llavaneres i majors de 16 anys) van participar en la tria final del procés participatiu “Redibuixem el Labandària”. Dissabte 2 de juny el pati del Labandària va viure una gran festa de cloenda durant tot el dia, amb una elevada afluència de públic que s'hi acostava per votar i alhora per gaudir de les activitats i de les actuacions programades. D’aquesta manera, l’acte de tancament va ser una jornada festiva que va comptar amb les actuacions del club Taekwondo Venzalà, del Gim Llavaneres, d'Els Batubayuts, d'Escenika Acadèmia, d'Esperit de Joventut i de l'Escola Municipal de Música Llavaneres.

El resultat de la votació

Pel que fa a l'opció més votada aquesta ha estat, amb 704 vots, una sala polivalent, àmplia i diàfana. En segon lloc, amb 617 vots, ha estat per als espais per a entitats i d'ús cultural. El tercer lloc ha estat per a l'auditori, amb 532 vots. Amb 425 i en quarta posició, va sortir la proposta del centre de dia per a la gent gran i, finalment, amb 261 vots, l'opció comercial representada per supermercat i mercat municipal.

Més d’un 10% en participació

L’urna es va tancar a les sis de la tarda del dissabte i es va donar pas al recompte que es va poder seguir en directe a l'interior d'una de les aules del Labandària. D’un cens de 9.153, es van efectuar un total de 994 vots, que suposa un 10,86% en participació. El recompte va ser encapçalat pel secretari municipal, Josep Lluís Valentín, amb el suport de la Regidoria de Participació Ciutadana i de l'empresa Espai Tres que, contractada per la Diputació de Barcelona, ha assessorat l'Ajuntament de Llavaneres des de l'inici del projecte.

L’anunci

L'anunci públic dels resultats finals es va dur a terme a càrrec de l'alcalde Nani Mora, a l'escenari del pati del Labandària, i acompanyat de la diputada adjunta de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Rosa Funtané, qui va manifestar, en el seu parlament, que el percentatge de participació havia estat “extraordinari ja que en processos similars en altres municipis, amb un 5% ja es considera un èxit. A Llavaneres, amb el procés participatiu del Labandària, aquesta xifra s'ha doblat”. La Diputació de Barcelona ha tutelat el procés participatiu des de l'inici del projecte.

Per la seva part, el regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament, Albert Sala, es va comprometre a tirar endavant la voluntat expressada a les urnes pels llavanerencs i va destacar que “el Labandària serà un emblema per a Llavaneres: un espai sense el qual no s’entendrà la vida social i cultural del poble”.

Antecedents i propers passos

El projecte “Redibuixem el Labandària” va néixer amb el suport unànime de tots els partits polítics de Llavaneres i ha tingut tres etapes: al febrer es va fer la presentació pública; després es va procedir a la recollida d’idees, la fase de deliberació i debat; i finalment, del 28 de maig al 2 de juny, s’ha celebrat la tria final.

El següent pas serà donar compte dels resultats del procés participatiu en el ple de juliol i encarregar els corresponents estudis tècnics, urbanístics, jurídics i econòmics que han de confirmar la viabilitat d'aquests futurs usos de l'Espai Labandària. Finalment, serà el poble qui referendarà el projecte definitiu.

Espai Labandària