X
PreemergŔncia per sequera!
NotÝcies
04.06.2018
Llavaneres decideix el futur de l'Espai LabandÓria
DesprÚs que 994 persones hagin participat en la votaciˇ final del procÚs participatiu

Votació Labandària2

Entre els dies 28 de maig i 2 de juny, prop d'un miler de persones (un total de 994 ve´ns i ve´nes empadronades a Llavaneres i majors de 16 anys) van participar en la tria final del procÚs participatiu “Redibuixem el LabandÓria”. Dissabte 2 de juny el pati del LabandÓria va viure una gran festa de cloenda durant tot el dia, amb una elevada afluŔncia de p˙blic que s'hi acostava per votar i alhora per gaudir de les activitats i de les actuacions programades. D’aquesta manera, l’acte de tancament va ser una jornada festiva que va comptar amb les actuacions del club Taekwondo VenzalÓ, del Gim Llavaneres, d'Els Batubayuts, d'Escenika AcadŔmia, d'Esperit de Joventut i de l'Escola Municipal de M˙sica Llavaneres.

El resultat de la votaciˇ

Pel que fa a l'opciˇ mÚs votada aquesta ha estat, amb 704 vots, una sala polivalent, Ómplia i diÓfana. En segon lloc, amb 617 vots, ha estat per als espais per a entitats i d'˙s cultural. El tercer lloc ha estat per a l'auditori, amb 532 vots. Amb 425 i en quarta posiciˇ, va sortir la proposta del centre de dia per a la gent gran i, finalment, amb 261 vots, l'opciˇ comercial representada per supermercat i mercat municipal.

MÚs d’un 10% en participaciˇ

L’urna es va tancar a les sis de la tarda del dissabte i es va donar pas al recompte que es va poder seguir en directe a l'interior d'una de les aules del LabandÓria. D’un cens de 9.153, es van efectuar un total de 994 vots, que suposa un 10,86% en participaciˇ. El recompte va ser encapšalat pel secretari municipal, Josep LluÝs ValentÝn, amb el suport de la Regidoria de Participaciˇ Ciutadana i de l'empresa Espai Tres que, contractada per la Diputaciˇ de Barcelona, ha assessorat l'Ajuntament de Llavaneres des de l'inici del projecte.

L’anunci

L'anunci p˙blic dels resultats finals es va dur a terme a cÓrrec de l'alcalde Nani Mora, a l'escenari del pati del LabandÓria, i acompanyat de la diputada adjunta de l’└rea de Territori i Sostenibilitat, Rosa FuntanÚ, qui va manifestar, en el seu parlament, que el percentatge de participaciˇ havia estat “extraordinari ja que en processos similars en altres municipis, amb un 5% ja es considera un Ŕxit. A Llavaneres, amb el procÚs participatiu del LabandÓria, aquesta xifra s'ha doblat”. La Diputaciˇ de Barcelona ha tutelat el procÚs participatiu des de l'inici del projecte.

Per la seva part, el regidor de Participaciˇ Ciutadana de l’Ajuntament, Albert Sala, es va comprometre a tirar endavant la voluntat expressada a les urnes pels llavanerencs i va destacar que “el LabandÓria serÓ un emblema per a Llavaneres: un espai sense el qual no s’entendrÓ la vida social i cultural del poble”.

Antecedents i propers passos

El projecte “Redibuixem el LabandÓria” va nÚixer amb el suport unÓnime de tots els partits polÝtics de Llavaneres i ha tingut tres etapes: al febrer es va fer la presentaciˇ p˙blica; desprÚs es va procedir a la recollida d’idees, la fase de deliberaciˇ i debat; i finalment, del 28 de maig al 2 de juny, s’ha celebrat la tria final.

El segŘent pas serÓ donar compte dels resultats del procÚs participatiu en el ple de juliol i encarregar els corresponents estudis tŔcnics, urbanÝstics, jurÝdics i econ˛mics que han de confirmar la viabilitat d'aquests futurs usos de l'Espai LabandÓria. Finalment, serÓ el poble qui referendarÓ el projecte definitiu.

Espai LabandÓria
Versiˇ per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^