Participació ciutadana - Sant Andreu de Llavaneres

Notícies
17.04.2019
El text comprometrà als futurs representants municipals amb l'objectiu de construir noves confiances amb la ciutadania

El text, que es troba en període de consulta pública prèvia fins al 8 de maig, comprometrà als futurs representants municipals amb l'objectiu de construir noves confiances amb la ciutadania. Podeu consultar aquí l'anunci.

El final del mandat 2015-2019 a l'Ajuntament de Llavaneres acabarà amb la votació, al darrer Ple municipal, del nou Codi Ètic i de Bon Govern del consistori. L'objectiu del documents és establir un nou marc de confiança amb la ciutadania, que sabrà que els seus representants estaran obligats a seguir aquest codi en les seves accions.

El punt de partida per a l'elaboració d'aquest text és el Codi Ètic elaborat per la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya, que integren la Generalitat de Catalunya, les quatre Diputacions, el Consorci de l'Administració Oberta de Catalunya, la Federació de Municipis i l´Associació de Municipis de Catalunya. El document actualment està en exposició pública i, si voleu fer-hi propostes i suggeriments ho podeu fer a través d'aquest formulari.

El Codi serà aplicable de moment només als alts càrrecs electes i es proposarà crear un Comitè d'Ètica perquè vetlli pel compliment del mateix. Per fer arribar queixes i/o denúncies d'incompliment del codi, en el web municipal s'habilitarà una bústia ètica i s'hi podran fer aportacions de manera anònima.

Més endavant, el compromís de bones pràctiques es podria ampliar als treballadors i treballadores municipals i fins i tot a les entitats que reben ajuts públics. També es podria ampliar a nivell de contingut, amb clàusules ètiques de cara a la contractació pública i a la selecció de personal.

codi etic baner