Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Festes 2019 Festa Major de Sant Andreu 2019

La carpa de circ de la Festa Major es va omplir de gom a gom durant la Nit Jove i el cinquè concurs de percussió Llavatraka. Heu vist l'àlbum de fotos? El trobareu aquí

Un any més els llavanerencs han gaudit de la festa gran d'hivern del poble, que s'ha celebrat del 29 de novembre a l'1 de desembre. El regidor de Cultura, Xavier Noms, ha agraït la participació de veïns i entitats tant en l'organització com en l'assistència als actes, i ha explicat que «cada any veiem com Sant Andreu es marca en vermell al calendari de molts veïns, fet que ens esperona a seguir treballant per consolidar i fer créixer aquesta festivitat amb més activitats».

La carpa que es va instal·lar al parc de Ca l'Alfaro va tornar a ser l'epicentre de la Festa Major: va  acollir els actes més multitudinaris. El divendres 29 s´hi va celebrar la Nit Jove, que va comptar amb l'actuació dels grups Anada, The Tyets, La Banda Biruji i DJ Hochi. També s´hi va instal·lar un Punt Lila per donar suport a persones que hagin patit alguna agressió sexista. I l´endemà, dissabte 30, va acollir el final de la rua de les colles participants del Llavatraka i el concurs de percussió, a més de la festa del cinquè aniversari de l'entitat que l'organitza, Els Batubanyuts. 

Un altre dels actes més participats va ser la tradicional cercavila de gegants, diumenge 1 de desembre al migdia, que va comptar amb la participació dels gegants de Canet de Mar, Cervera, Lloret de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Torelló, Vilafranca de Conflent, Vilobí d'Onyar i els de Sant Andreu de Llavaneres. El dia anterior la tradició també va ser la protagonista, amb l'Eucaristia i la veneració de la relíquia de Sant Andreu, i la felicitació als Andreus i les Andrees.

La solidaritat també va tenir un paper destacat durant la Festa Major. El dissabte 29 la plaça de la Vila va acollir una sessió matinal de música amb Abel Munné amb una degustació de cuines del món amb SI Dona, escudellada i un vermut republicà amb l'ANC Llavaneres, tot en benefici de La Marató de TV3. De fet el proper 15 de desembre seguiran els actes per recollir fons per a aquesta iniciativa solidària, amb tallers, jocs, esports, venda de ponsèties, joguines i dolços al parc de Ca l'Alfaro.