Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis Centrals Governació Notícies
La població compleix la consigna de confinament a les llars

En el vuitè dia de confinament decretat per la crisi sanitària de la Covid-19 (coronavirus) els carrers, parcs i accessos a Llavaneres estan pràcticament buits. Quedar-se a casa i evitar propagar aquesta pandèmia i alhora no contribuir a col·lapsar més el sistema sanitari és l'única sortida, tal com insisteixen a dir els experts. L'Ajuntament fa una crida a la població per mantenir el confinament a casa i evitar fer vida social. Trobareu l'actualització de la informació municipal a les xarxes socials: facebook, twitter i instagram.

Passeig marítim, 21 de març. Coronavirus     Platja 21 de març. Coronavirus  

La Llorita, 21 de març. Coronavirus     Parc del Primer d'Octubre, 21 de març. Coronavirus

Aquestes imatges han estat captades avui dissabte 21 de març a les sis de la tarda per una patrulla de la Policia Local de Llavaneres, que manté com a tasca prioritària el control dels trasllats de la població, ja sigui a peu o en vehicle. Els agents continuen pentinant tot el territori, amb un missatge difòs per l'altaveu en què es demana a la població que no surti de casa. Així mateix, el cos continua fent reconeixements i, en cas de trasllats injustificats, s'interposen denúncies, com ha tornat a passar avui.

Els accessos i els carrers del poble estan força buits, a excepció del carrer de Munt que, com a principal via comercial, aplega més persones que necessiten abastir-se de productes de primera necessitat. En aquest cas, els agents també fan seguiment perquè es compleixi l'obligació de mantenir la distància de seguretat de dos metres entre persones i de fer cua a l'exterior de l'establiment per evitar aglomeracions a l'interior.

Recordem que està prohibit sortir al carrer si no és per una de les causes justificades en el decret de declaració de l'estat d'alarma i que són, principalment, anar a comprar productes bàsics (aliments, medicaments, productes d'higiene), atendre a persones en situació de vulnerabilitat o bé anar a treballar si no es pot fer des de casa. De fet, a partir de dilluns 23 a les dotze de la matinada serà obligatori dur una còpia del certificat autoresponsable editat per la Generalitat, en què haurem de justificar el trajecte que farem i per quin motiu. Cal dir que la Policia Local durà còpies del certificat per aquelles persones que no se'l puguin imprimir a casa.