Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada L'Ajuntament Alcaldia NotÝcies
Nani Mora amb Pere AragonŔs
l'Alcalde de Llavaneres, Nani Mora, ha participat en la trobada de l'anunci de la licitaciˇ de l'estudi de distribuciˇ de la mobilitat de la comarca

La Generalitat ha confirmat que el 31 d'agost de 2021 finalitzarÓ la concessiˇ de l┤autopista del Maresme, compte enrere perquŔ l'eliminaciˇ dels peatges de la C-32 al Maresme sigui una realitat, fet que permetrÓ la reordenaciˇ de la mobilitat del Maresme i, especialment de la carretera NII al seu pas pels municipis maresmencs.

Aquesta setmana passada, la Generalitat ha anunciat als alcaldes del Maresme, la licitaciˇ de l┤Estudi de la mobilitat al corredor de la C-32 al Maresme amb l┤alliberament del peatge. Proposta de millores i de reconfiguraciˇ viÓria, en una reuniˇ mantinguda al Consell Comarcal.

D┤aquesta manera, la Generalitat ha confirmat que el 31 d┤agost de 2021 finalitzarÓ la concessiˇ de l┤autopista del Maresme, fet que suposa el compte enrere perquŔ l┤eliminaciˇ dels peatges de la C-32 al Maresme, la primera amb peatge de tot l┤estat espanyol.

L'alliberaciˇ del peatge de l┤autopista C-32 Ús una reivindicaciˇ hist˛rica de la comarca que permetrÓ la reordenaciˇ de la mobilitat del Maresme i, especialment en relaciˇ amb la carretera NII al seu pas pels municipis maresmencs. Aquesta via que, actualment, Ús la principal artŔria de mobilitat gratu´ta a la comarca Ús un punt negre per la seva elevada sinistralitat, aixÝ com una barrera per al desenvolupament dels municipis que travessa.

Els primers estudis xifren que la supressiˇ dels peatges a l┤autopista C-32 suposaran reduir entre 6.000 i 15.000 el nombre de vehicles que actualment circulen diÓriament per la carretera NII i permetrÓ la seva pacificaciˇ.

L┤estudi encarregat per la Generalitat analitzarÓ la configuraciˇ viÓria actual i, a partir de macro i micro simulacions de trÓnsit, presentarÓ diferents propostes d┤actuaciˇ per millorar la connectivitat i reconfiguraciˇ del conjunt de la xarxa viÓria de la comarca. L┤estudi, licitat aquesta setmana, estarÓ acabat en un termini de sis mesos.